Kuinka mennä kouluun, jos ei ole vaatteita?

Lähetä leipäsi vetten yli, sillä ajan pitkään sinä saat sen jälleen.
(Saarn. 11:1)

Koulupuvut ovat Lokken koulun lapsilla kovassa käytössä ja se onkin usein ainoa vaatekerta, joka lapsella on. Vuodessa koulupuku kuluu ahkerassa käytössä ja sisarukset myös lainailevat toisinaan koulupukua. Patmos-ystävien tuella koulun lapset ovat saaneet joka vuosi uudet koulupuvut ja päässeet kouluun.

Hankitaan Etiopian lapsille uudet koulupuvut!

Syksy on saapunut ja koulut ovat alkaneet. Näin kaikkialla maailmassa, joka syksy. Koulun pihalla kesän jälkeen lapset kohtaavat pitkästä aikaa. Siinä vertaillaan reppuja ja ihastellaan uusia vaatteita. Muistan itsekin, kuinka tärkeätä oli saada jotakin uutta, niin kuin muutkin. Ja voi kuinka tärkeätä oli saada kaunis uusi reppu.

Monissa maissa kouluissa vaaditaan koulupuku, jonka vanhemmat vuosittain hankkivat lapsilleen. Näin on tilanne myös Lastenapumme kentällä Etiopiassa. Lokken kristillinen Patmos-koulu Hawassalla toimii täysin suomalaisten kummien ja tukijoiden lahjoitusten varassa. Kaikki koulun kulut kustannetaan suomalaisten, sinun ja minun, tuella. Yhdelläkään Lokken kylän perheellä ei olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia laittaa lapsiaan kouluun ilman tätä tukea.

Koulupuku on syksyn kohokohta!

Ja sitten se koulupuku, syksyn kohokohta, on vaatekokonaisuus, jota odotetaan innolla. Puku: pojalla sävy sävyyn housut, paita ja liivi; tytöllä hame paita ja liivi, on usein ainut vaatekerta, joka lapsella on. Sitä tai sen osia käytetään joka ikinen päivä. Monissa perheissä myös sisarukset lainailevat vaatteita.

Voi arvata, että yhdessä kouluvuodessa asu on kulunut ja virttynyt sellaiseen kuntoon, että siitä ei seuraavaksi vuodeksi ole enää paljon iloa. Siksi joka vuosi hankimme uudet puvut kaikille koululaisille. Mittamestari tulee mittaamaan lapset ja kaikille tehdään käsityönä uusi kaunis asu.

Yhden lapsen puku ja kouluvälineet vain 35 euroa

Tähän hyvään hankkeeseen kutsun sinua. Lapsia koulussa on 300. Voisitko sinä maksaa yhden lapsen koulupuvun ja repun tänä vuonna? Tai osan siitä.

  • 25 EUROA – yhden koulupuvun hinta;
  • 10 EUROA koulureppu ja tarvikkeet: kynä, kumi, viivoitin, teroitin ja penaali;
  • Yhteensä 35 EUROA yhden lapsen tarvikkeet koulun alkaessa syksyllä

Kiitos, että sinun lahjasi ansiosta tänäkin vuonna lapset pääsevät kouluun!

LEENA METSÄMÄKI