Talvikeräys Romaniaan ja Moldovaan 2.-13.1.2023

Pyydämme ystäviämme mukaan erityiseen talvikeräykseen, jossa keräämme humanitaarista apua Romaniaan Pataratin romanikylän perheille ja Moldovan juutalaisille ja tubilaitosten lapsille ja nuorille. Keräys on tarkoitettu yksittäisille lahjoittajille, emme valitettavasti voi ottaa vastaan isoja eriä kirpputoreilta.

Talvikeräys pääkuva 2023

Keräyksen ajankohta, aukioloajat ja osoite:

Vaatekeräys toteutetaan 2.1.-13.1.2023 välisenä aikana.

Tavoitteenamme on kaksi rekkakuormallista avustustarvikkeita, jotka lähetetään keräyksen päättymisen jälkeen tammikuussa Romaniaan ja Moldovaan.

Avustustarvikkeiden vastaanotto humanitaarisen avun varastolla Helsingissä:

Hankasuontie 8, 00390 Helsinki (0400 989 931).

Keskusvaraston aukioloajat: 2.1.-13.1. arkisin klo 9-17. Keskusvarasto on kiinni viikonloppuna ja loppiaisena 6.1.2023.

Pakettien toimitus postitse ja Matkahuollon kautta:

Postin ja Matkahuollon kautta voi lähettää osoitteella: Patmos Lähetyssäätiö, Hankasuontie 8, 00390 Helsinki. Paketteihin vastaanottajan puhelinnumero: 0400 989 931. Paketit tulee olla postitettuja 9.1. mennessä.

Isompien avustuserien vastaanottaminen:

Jos olet toimittamassa enemmän kuin käsin kannettavat määrät hum. apua, esim. olet kerännyt ystäväpiirisi avun ja tuot ne pakettiautolla, ota ennakkoon yhteys Andres Koskelaiseen: 044 9877329 tai sähköpostitse andres.koskelainen@patmos.fi ja sovi toimituksesta Andreksen kanssa. Varaston numero 0400 989 931.

Seuraavia avustustarvikkeita otetaan vastaan:

Tavarat voivat olla uusia tai hyväkuntoisia käytettyjä, jotka ovat ehjiä ja puhtaita.

  1. Vuodevaatteita: peittoja, päiväpeittoja, huopia, shaaleja, lakanoita, tyynyliinoja.
  2. Erikokoisia mattoja. Ikkunaverhoja.
  3. Pyyheliinoja, kaikenkokoisia.
  4. Jokaisen vuodenajan vaatteita kaikille ikäryhmille. HUOM. Alle 3-vuotiaiden lasten vaatteet (alle 100 cm) ja kengät (koosta 25 alaspäin) pitää Moldovan tullimääräysten tähden olla uusia. Romaniassa tätä sääntöä ei ole.
  5. Muita tarvikkeita: hattuja, hanskoja, kaulaliinoja, sukkia.
  6. Kenkiä: kävelykenkiä, lenkkikenkiä, talvikenkiä, kumisaappaita (saavat olla hyväkuntoisia käytettyjä tai uusia (alle 3-v lasten kengät vain uusia). Ei koske Romaniaa.
  7. Lasten leluja, palloja, hyppynaruja, ulkopelejä. kaikki lelut täytyy Moldovan tullimääräysten tähden olla UUSIA. Ei koske Romaniaa.
  8. Laukkuja, reppuja, käsilaukkuja.
  9. Astioita, aterimia, kattiloita, paistinpannuja (uudenveroisia).

Kaikkien avustustarvikkeiden tulee olla ehjiä ja puhtaita, joko uusia tai hyväkuntoisia käytettyjä, sellaisia, jotka voisit antaa kasvotusten toiselle henkilölle.

Tärkeä huomio, ystävällinen pyyntömme: laita eri paketteihin naisten, miesten ja lasten vaatteet ja merkitse paketin tai pussin päälle suomeksi, mitä sisältö on. Tuodessasi avustustavaroita tarkastamme tavaroiden kunnon, emmekä ota vastaan tavaraa, joka ei sovellu tähän keräykseen.

Näitä ei oteta vastaan:

Alusvaatteita, tyynyjä, patjoja, huonekaluja, polkupyöriä, ruokaa, pienkoneita tai kodin elektroniikka, tietokoneita, kirjoja tai lehtiä, lasten leikkipyssyjä tai muita sotaleluja. Ei myöskään mitään nesteitä.

Kaikki vastaanotetut avustustarvikkeet tarkistetaan Patmos Lähetyssäätiön humanitaarisen avun varastolla ja pakataan rekkakuljetusta varten. Keräysajan päättymisen jälkeen emme ota vastaan humanitaarista apua.

Tiedustelut voi osoittaa Andres Koskelaiselle sähköpostitse: andres.koskelainen@patmos.fi tai puhelimitse: 044 9877329 tai varaston numeroon 0400 989 931.

Kiitos etukäteen jokaiselle keräykseen osallistuvalle!

LEENA METSÄMÄKI