Patmos-blogi

Koronarokotteet ja noituuden paluu lääketieteeseen

Pasi Turunen Pasi Turunen (TM) on raamatunopettaja, toimittaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.
Julkaistu:

Saan suht säännöllisesti viestejä, joissa minua pyydetään katsomaan jokin video liittyen koronarokotteisiin. Usko tai älä, mutta valtaosan niistä katson aina suurella mielenkiinnolla. Utelias ja tiedonjanoinen kun olen. Toisaalta haluan kuulla kaikkia osapuolia muodostaessani oman kantani. Osa videoista on surkeita tekeleitä ja pelotteluvideoita, jotka sisältönsä puolesta muistuttavat lähinnä huonoa elokuvakäsikirjoitusta salaliittoineen. Osassa on asiantuntevampaa keskustelua eri tutkijoiden kesken, mutta sellaisen keskustelun sisällön arvioimiseksi harvalla on riittävää perustietämystä  erottaakseen jyvät akanoista silloin, kun keskustelijat asiantuntija-asemansa arvovallalla tulevat esittäneeksi ihan vääriäkin tietoja. 

Näiden videoiden joukossa on tullut vastaan pari, joiden teemat tulevat sen verran lähelle omaa kutsumustani Jumalan sanan opettajana ja teologina, että koen olevani pätevä lausumaan niistä jotain ääneen.

Toisessa nigerialainen pastori ja toisessa ruotsalainen pastori opettavat. Kumpikin vihjailee puheessaan enemmän tai vähemmän avoimesti, että koronarokotteet ovat noituutta, josta Ilmestyskirjan 18. luvussa jakeessa 23 käytetään alkukielessä sanaa farmakeia (φαρμακείᾳ).

On vaikea välttyä siltä vaikutelmalta, että puhujien tarkoitus oli näin Raamattuun vetoamalla varoittaa ottamasta koronarokotetta, joka puhujien mielestä näyttäytyy aikain merkistössä lähinnä nykyaikaisena noituutena.

On vaikea ymmärtää mitä tekemistä Ilmestyskirjan 18 luvun noituutta tarkoittavalla kreikankielisellä sanalla (myös Gal. 5:20 ja Ilm. 9:21) on nykypäivän lääketieteen ja lääketeollisuuden, tai edes koronarokotteiden kanssa. Tällainen yhteys on lähinnä vilkkaan mielikuvituksen tuotosta, ja nousee siitä, että Ilmestyskirjassa esiintyvä sana etymologialtaan muistuttaa nykyään ihan eri käytössä olevaa lääketieteeseen ja lääkkeiden valmistukseen viittaavaa kreikkalaisperäistä sanaa farmakologia – lääkeaineoppi.

Jos tarkoitus on leimata nykypäivän lääketieteellinen lääkkeiden ja rokotteiden valmistus noituudeksi tämän jakeen perusteella, silloin ei voi valikoiden hylätä ainoastaan koronarokotteita, vaan kaikki nykyisin käytössämme olevat lääkkeet ja lääkevalmisteet aspiriinista syöpähoitoihin.

Tämän takia kyseinen sananselitys on tässä kohden  epäuskottavaa. Siinä poimitaan mielivaltaisen tarkoitushakuisesti vain yksi nykylääketieteen keksintö, koronarokotteet, farmakeia -sanan alle.

Mistä farmakeiassa oikein oli kyse?

Joitakin aikoja sitten Israelin arkeologit löysivät muinaisesta Tel Aradin kaupungista 2700 vuotta vanhan epäjumalille rakennetun temppelin rauniot. Mielenkiintoiseksi löydön teki se, että temppelin alttarilta löydettiin alttarilla poltetun suitsukkeen tuhkaa. Kun sitä analysoitiin, huomattiin, että tämä ”suitsuke” sisälsi eläimen lantaan sekoitettua kannabista! Epäjumalia palveltiin kirjaimellisesti ”pilvessä”, rituaalisessa kannabispöllyssä. Löydöstä uutisoi muun muassa Times of Israel -verkkolehti 1st high: Ancient Israelites at Biblical shrine used cannabis to spark ‘ecstasy’ (30.5.2021)

Nämä epäjumalia palvelleet papit pyrkivät huumaavien aineiden avulla laajentamaan tietoisuuttaan ja avasivat itsensä näin epäjumalille, joita Raamattu pitää demonisina. Tämä on lähempänä sitä farmakeiaa, josta Ilmestyskirja varoittaa.

Jos sillä tahdotaan nähdä jotain yhteyttä nykypäivään, se varoittaa huumekaupasta ja huumaavien aineiden käytöstä. Nykypäivänäkin saa aika ajoin lukea ihmisistä, jotka hakevat yhteyttä henkimaailmaan laajentamalla tietoisuuttaan huumaavilla aineilla.

Jokaisella on syynsä ottaa tai olla ottamatta rokotetta. Ilmestyskirjan 18:23 ei kuitenkaan ole mitään tekemistä nykyaikaisten lääkkeiden tai koronarokotteiden kanssa. Tällainen on edesvastuutonta pelottelua, joka ei tule yhtään uskottavammaksi sillä, että puhuja esiintyy Jumalan nimessä ja puhuu uskottavan oloisesti puutaheinää hymyssä suin.

New Age uskomuksia ja astrologiaa

Kun nyt ryhdyin rokotteista ja noituudesta kirjoittamaan, niin palautuu mieleeni pari muuta minulle lähetettyä videota mennä kuukausilta.

Eräät vilpittömästi hyvää tarkoittavat kristityt ystävät (en siis lainkaan moiti heidän vaikuttimiaan) lähettivät minulle kahden yhdysvaltalaisen naislääkärin videoita, joissa varoitettiin tuloillaan olevista rokotteista ja niihin liittyvistä. Molemmat olivat kirjoittaneet kirjoja ja rokotekriittisyytensä myötä nousseet myös laajalti somejulkisuuteen. Toisella oli jopa risti kaulariipuksena.

Selvitin videot saatuani hiukan heidän taustojaan esimerkiksi heidän omien verkkosivujensa kautta. Ja kas: Toinen heistä oli astrologi! Toinen, se ristiriipusta kantava, puolestaan New Age -aktivisti. Eräällä toisella minulle lähetetyllä videolla hän selittää miten rokotteet tekevät meistä kaikista kauko-ohjattavia. Mutta ei silti huolta, hän rohkaisi, sillä ihmisen sydän on sellainen elin, josta lähtevä tieteellisesti mitattava energia ja säteily kykenee neutraloimaan kaikki meihin kohdistuvat 5G-aallot.

Olin hämmentynyt siksi, että videoiden lähettäjät itse olivat syvällisiä kristittyjä. Eivätkö he lainkaan olleet katsoneet lähettämiään videoita tai selvittäneet, että niissä esiintyvät ”asiantuntijat” olivat käytännössä uusaikalaisia okkultisteja?

Sittemmin olen huomannut, että monen muunkin koronarokotteita kritisoivan videoasiantuntijan taustalta paljastuu yhteyksiä hengellisesti hämäriin piireihin. Erilaisten uskomushoitojen edustajat, jotka saavat elantonsa homeopaattisilla tai muilla uskomushoidoilla (kansanparannus, energia, kristallit yms), ovat laajalti edustettuina koronarokotekriittisissä piireissä. Kenties siksi, että he lähtökohtaisesti suhtautuvat koululääketieteeseen kriittisen kielteisesti.

Luontaislääkintää Amazonin viidakosta

Omalla tavallaan mielenkiintoinen tapaus on somekuuluisuuteen noussut Andalucian vuoristosta innokkaasti vlogaava nuori rokotekriittinen suomalainen naisaktivisti. Hän kuvailee perustamansa järjestön englanninkielisillä verkkosivuilla missiokseen ”väkivallattomuuden” sekä ”henkisen elämäntavan” ja ”holistiseen parantamisen”. Näissä merkeissä hän kertoo aikanaan matkustaneensa Amazonin sademetsässä asuvan Shipibo alkuperäiskansan pariin oppiakseen luonnonmukaisia ”muinaisia parantamisen taitoja”.

Samaisilla verkkosivuilla esitellään myös kasvissyönnin merkitystä henkisyydelle ja sitä perustellaan hindulaisten tekstien lisäksi ”Essealaisten rauhan evankeliumilla”, jossa Jeesus väitetysti rohkaisee seuraajiaan kasvissyöntiin. Kyseinen ”evankeliumi” on tosiasiallisesti unkarilaisen unitaariharhaoppisen Edmond Szekelyn vuonna 1928 luoma huijaus ja väärennös, eikä sillä ole mitään tekemistä Raamatun Jeesuksen tai hänen sanojensa kanssa.

Henkien manaamista

Vielä eräs esimerkki. Toukokuun alussa Tampereella järjestettiin Suomen koronarokotekriittisen rintaman seminaari, jota järjestäjät itse pitivät merkitykseltään suorastaan ”Jaltan kokoukseen” rinnastettavana tapahtumana.

Aamulehti uutisoi 9.5.2021 tilaisuudesta otsikolla: ”Tamperelaiseen juhlatilaan kokoontui lauantaina kymmeniä ihmisiä ilman turvavälejä ja maskeja – Mukana Qanon-aktiivi ja koronavalheiden takia potkut saanut lääkäri.” Arviolta paikalla oli satakunta osallistujaa. Seminaariluennot löytyvät kaikki netistä.

Pointti tässä yhteydessä ei ole otsikon viittaus maskeihin ja turvaväleihin. Sen sijaan kiinnostava on osallistujien koostumus, joka ilmenee myös seminaaritallenteisiin lähemmin tutustmalla: QAnon salaliittoilijat sekä erilaiset uskomus- ja energiahoitojen edustajat ovat löytäneet toisensa sulassa sovussa yhteisen asian äärellä ja muiden itseoppineiden asiantuntijoina esiintyvien kanssa muodostavat suomalaisen koronarokotevastaisen vaikuttamisen ja tiedottamisen rintamakärjen.

Erityisen säpsähdyttävä hetki seminaarissa oli lopussa yleisökysymyksille tarkoitettu vapaa sana, joka alkoi yleisön edessä tapahtuvalla spiritistisellä henkien kanavoinnilla!  Henkien mukaan tästä kokoontumisesta alkaisi ihan uusi aika Suomessa ja paikallaolijat ovat tämän herätyksen ydinjoukkoa. Kanavointia kesti monta minuuttia ja tilanne päättyy innokkaisiin aplodeihin.

Lopuksi

Kaiken edellä kirjoittamani tarkoitus ei luonnollisesti ole esittää, että kaikki koronarokotekriittisyys kumpuaisi ilmiöistä, joita kristinuskon valossa voidaan pitää okkulttisina. Eivät kaikki suinkaan kannata uskomushoitoja tai salaliittoja.

Kristittyjen on kuitenkin syytä olla hengellisesti valveilla ja suhtautua varovaisesti netissä leviäviin villeihin teorioihin ja pelotteluvideoihin, joiden kritiikki saattaa lähemmässä tarkastelussa palautua kristinuskon näkökulmasta hyvin kyseenalaisiin puitteisiin. Sellaista vaikuttaa näet olevan yllättävän runsaasti liikkeellä.

Lisäksi sellaisten kritiikitön levittäminen antaa uskottavuutta tahoille ja näkemyksille, jotka ovat elämää pelastavia koronarokotteita huomattavasti lähempänä sitä noituutta, josta Raamattu varoittaa.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (37)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Johan Sjöblom

  En pidä Pasi Turunen tekstiä hyvänä! Ett ole todellakaan tehnyt hyvää taustatutkimusta! Patmos on ajan hengessä! Zeitgeist!

 2. Mitättömistä Mitättömin

  Veljeni Herrassa, Pasi.

  eikö kantti kestä, Jumalan Sanaa?
  on siinä opettaja!
  Terveisin;
  Mitättömistä Mitättömin!

  Miten on ja arvelet, jos joku opettaa TOISTA OPPIA?

 3. Kirsti

  Raamattu sanoo myös ”Älkää sanoko salaliitoksi kaikkea, mitä tämä kansa salaliitoksi sanoo; älkää peljätkö, mitä se pelkää, älkääkä kauhistuko. Herra Sebaot pitäkää pyhänä, häntä te peljätkää ja kauhistukaa.” Jes.8:12-13. Näen aika suurena harhamahdollisuutena sen, jos totuutta arvioidaan ensisijaisesti sen perusteella, kuka erehtyväinen ihminen sen sattuu sanomaan. Kuka meistä kristityistä on erehtymätön? Jeesus itse totesi aikansa arvostetuimmista hengellisistä johtajista, että publikaanit ja portot menevät ennen heitä Jumalan valtakuntaan. Jos kristityt eivät tutki asioita ja joku muu sen tekee, niin miksi me emme kuuntelisi? Ainakin asiasta pitäisi saada neutraalisti keskustella joutumatta mustamaalatuksi, vaikka kyseenalaistaisikin virallisen asioiden tulkinnan. ”Jos nämä olisivat vaiti, niin kivet huutaisivat.”

  Nythän on menossa huomattavan voimakas sensurointi ja aivopesu uutisissa ja sosiaalisessa mediassa, samanlaista on kuin naapurimaassa aikanaan tai kolmekymmentäluvulla on ollut: vain yksi näkemys tosiasiassa sallitaan. Näihin ”rokotteisiin” kriittisesti suhtautuvissa taas on mukana tuhansia lääkäreitä ja terveydenhoidon ammattilaisia ja kaikenlaisia ihmisiä, niin kristittyjä kuin muitakin, heistä vain ei juuri tiedetä, kun kirjoitukset ja videot suurelta osin sensuroidaan. Ranskassa esimerkiksi miljoonat ihmiset ovat lähteneet kaduille protestoimaan koronapasseja vastaan ja puolustamaan ihmisoikeuksia, mutta kertovatko meidän uutiset. Oleellisin asia on, että kyseessä ei ole ”rokote” ollenkaan sanan perinteisestä merkityksessä vaan täysin uudenlainen, ihmisen dna:han vaikuttava kokeellinen injektio.

  Fimea oli ehtinyt käsitellä 28.7. mennessä 2290 haittavaikutusilmoitusta, joista 1877 vakavaksi luokiteltuja, eli haitta oli ”johtanut kuolemaan, hengenvaaraan, sairaalahoitoon tai sen pidentymiseen, aiheuttanut pysyvän vamman, toimintakyvyn laskun tai synnynnäisen epämuodostuman”. Pandemrix-rokotukset keskeytettiin, vaikka haittavaikutuksia oli murto-osa tästä (yhteensä 253), nekin sydäntäsärkeviä murhenäytelmiä. Miksi näitä kokeellisia piikkejä ei keskeytetä? Omassa tuttavapiirissäni olen kuullut jo niin monta tragediaa, etten voi kuin ihmetellä, miksi Pasi Turunen niitä näin vähättelee. Miksi me kristittyinä emme luottaisi Jumalan parantavaan voimaan erehtyvän ja voittoa tavoittelevan lääketeollisuuden ihmiskokeiden sijaan. Ps. 91.
  Kuka ottaa vastuun, jos tulemme vaikka steriloineeksi kokonaisen sukupolven?

  • Sanna

   Kirsti olen täydellisesti samaa mieltä kanssasi.
   Keskustelu korona injektioista pitää olla täysin avointa sekä sallia kriittinenkin kanta kaikille ihmisille. Tästä Pasi Turusen blogista tuli erittäin surullinen olo!

 4. Mitättömistä Mitättömin

  ”Nämä epäjumalia palvelleet papit pyrkivät huumaavien aineiden avulla laajentamaan tietoisuuttaan ja avasivat itsensä näin epäjumalille, joita Raamattu pitää demonisina. Tämä on lähempänä sitä farmakeiaa, josta Ilmestyskirja varoittaa.”

  Olet varasti, paremmin selvillä mitä minä, kuka lie olen, mitä on:
  2. Moos. 30:25
  Ja tee siitä pyhä voiteluöljy, höystetty voide, jollaista voiteensekoittaja valmistaa; se olkoon pyhä voiteluöljy.

  2. Moos. 30:7
  Ja Aaron polttakoon sen päällä hyvänhajuista suitsutusta; joka aamu, kun hän laittaa lamput kuntoon, hän polttakoon sitä.

  ja aine osat mistä tämä tulee tehdä on esillä, sekä varoitus että näitä, öljyä ja suitsutus, ei saa jäljitellä.

  2. Moos. 30:
  22 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
  23 ”Ota itsellesi hajuaineita parasta lajia: sulavaa mirhaa viisisataa sekeliä, hyvänhajuista kanelia puolet siitä eli kaksisataa viisikymmentä sekeliä ja hyvänhajuista kalmoruokoa samoin kaksisataa viisikymmentä sekeliä,
  24 sitten vielä kassiaa viisisataa sekeliä, pyhäkkösekelin painon mukaan, ja hiin-mitta öljypuun öljyä.
  25 Ja tee siitä pyhä voiteluöljy, höystetty voide, jollaista voiteensekoittaja valmistaa; se olkoon pyhä voiteluöljy.

  34 Ja Herra sanoi Moosekselle vielä: ”Ota itsellesi hyvänhajuisia aineita, hajupihkaa, simpukankuorta, tuoksukumia, näitä hyvänhajuisia aineita, ja puhdasta suitsuketta, yhtä paljon kutakin lajia,
  35 ja tee niistä suitsutus, höystesekoitus, jollaista voiteensekoittaja valmistaa, suolansekainen, puhdas ja pyhä.
  36 Ja hienonna osa siitä jauhoksi ja pane sitä lain arkin eteen ilmestysmajaan, jossa minä ilmestyn sinulle. Korkeasti-pyhänä se pitäkää.

  Varoitus
  32 Kenenkään muun ihmisen ruumiille älköön sitä vuodatettako, älkääkä sen sekoitusta jäljitelkö. Pyhä se on, ja pyhänä se pitäkää.
  33 Jokainen, joka valmistaa sellaisen voiteen, ja jokainen, joka sivelee sitä syrjäiseen, hävitettäköön kansastansa.”

  37 Älkää valmistako itsellenne mitään muuta suitsutusta tämän sekoituksen mukaan. Pidä tämä Herralle pyhitettynä.
  38 Jokainen, joka sellaista tekee nauttiaksensa sen tuoksusta, hävitettäköön kansastansa.”

  Nyt oletko tutkinut, mitä nämä aineet ovat, mitä niistä voi enää saada tietoa?
  ja viittaus:
  ”Epäjumalia palveltiin kirjaimellisesti ”pilvessä”, rituaalisessa kannabispöllyssä.”
  eli hammpu eli kannabis eli pilvi.

  Hyvä on laajalti tutkia.

 5. Mitättömistä Mitättömin

  ”En ymmärrä,että muutamat kristityt opettajat lähtevät luennoimaan ihmisille tällaisten ihmisten edesottamuksista,joiden taustoja eivät ole tarkastaneet.”

  Kuka OMISTAA, tämän korona viiruksen joka ei ole perinteinen lääke vaan uusi hoito-menetelmä:
  Geeni terapia.

  Kuka omistaa tämä koronan ”lääkeen”
  Kuka omistaa tässä koronassa, käytettävän testi MENETELMÄ?

  On hyvä tutkia taustat!

 6. Jorma Uimonen

  Kiitoksia, Pasi!
  Olet nähnyt vaivaan pureutumalla asioiden taustoihin, mikä varmasti useimmilta unohtuu. Suurin ongelma taitaa olla siinä, että ihmiset aidosti peloissaan etsivät tietoa pandemiasta ja rokotteista. Siinä he sitten sekoavat ristiriitaisten väitteiden viidakossa eivätkä pysty enää luottamaan asiantuntijoiden toimintaan.
  Parasta olisi jokaisen uskoa, ettei viisasta ratkaisua löydy somessa surffaamalla.

 7. Jouni

  Niin ja AAMEN

 8. Martta

  Hyvä kirjoitus Pasilta. Itse haluaisin tuoda kuitenkin vähän enemmän esille sitä toistakin näkökulmaa. Ehkäpä ensimmäisen kerran pandemiaan, ja siis nyt tähän korona-pandemiaan, liittyy politiikkaa ja erilaisia agendoja enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tästä kumpuaa aivan perusteltua epäilystä ja myös pelkoja covid19-rokotteita kohtaan. Sanoisin jopa, että viime vuoden ”ees-taas”-suojautusmisohjeet ja ristiriitaiset tiedot pandemiasta sekä pandemian hallinnoinnin siirtyminen poliitikoille, aiheutti enemmänkin epäilyksiä kuin luottamusta eikä tästä kai voi kansalaisia oikein moittiakaan. Jos nyt vähänkään on tutustunut USA:n Dr. Faucin ”Gain-of-Function”-projektin kehitystyön siirtymisestä Kiinaan Wuhanin laboratorioihin ja kuinka korona-virus pääsi muka zoonoosina tarttumaan eläintorilta (joka väite on jo moneen kertaan kumottu, eikä ko. toriakaan ole nähty tarpeelliseksi sulkea) ei ole ihme, että paljastuneet tiedot hämmentävät tavallisia kansalaisia. Totta tietenkin on ettei kaikki kritiikki olekaan asiallista, mutta siksi olisikin erittäin tärkeää, että valtamediassa olisi mahdollisimman paljon tietoa myös muilta asiantuntijoilta (enkä todellakaan tarkoita pseudotieteiden harrastelijoita). Juuri se, että valtamediassa ei ole artikkeleja myös toisesta näkökulmasta, ei televisio-ohjelmia koskien kriittistä keskustelua rokotteista, ajaa ihmisiä etsimään tietoa muualta ja joskus siis myös täysin valheellisista läheistä. Tämän vuoksi asiallinen kritiikki pitäisi ehdottomasti sallia valtamediassa. Miksi rokotteiden kehitystyöhön kohdistuvaa kritiikkiä on valtamediassa niin vähän? Miksi ei valtamediassa tiedoteta, miten erilaiset rokotteet sopivat yhteen muiden lääkityksien kanssa? Millaiset vaikutukset rokotteilla on pitkällä aikavälillä? Voiko rokote aiheuttaa keskenmenon ja miten rokote vaikuttaa sikiöön? Miksi rokotevalmistajat ovat täysin vapautettu vahingonkorvauksista mikäli rokotteen saajalla ilmenee vakavia jälkiseurauksia? Miten on mahdollista, että jo rokotetut henkilöt saattavat edelleen sairastua koronaan ja vieläpä levittää sitä ympäristöön myös sellaisin henkilöihin, jotka rokotetta eivät voi ottaa terveydellisistä syistä, ja kuitenkin heidät on ”vapautettu” yhteiskunnassa? Miksi epäilyksiin ja pelkoihin suhtaudutaan erittäin negatiivisesti ja leimaavasti? Miksi kansallisen tehohoidon koordinoivan toimiston, joka ylläpitää valtakunnallista tilannekuvaa, päivitettävä raportti on poistunut internetistä? Tässä raportissahan aikaisemmin kerrottiin, että esim. tehohoitoa vaativien potilaiden paikkamäärät olivat päällekkäisiä; jos potilas siirrettiin toiselle teho-osastolle, siitä tuli tilastoon uusi tehohoidon paikka vaikka vanhakin paikkatieto jäi voimaan, mikä tarkoitti sitä ettei julkisuuteen annetut tiedot koronan vaatimista tehohoitopaikoista pitänyt paikkaansa.

  Korona-pandemiaan liittyy vielä sellainenkin hämmentävä tieto, ettei Wuhanin laboratorioon ole päästetty ulkopuolisia tutkijoita. Yhdysvaltalainen CNN-uutiskanava, joka kuitenkin on – näin uskon – totuudenmukainen media, kertoo verkkosivuillaan, ettei Wuhanin laboratorioihin ole vieläkään päästy tekemään tutkimuksia siitä, miten koronavirus on voinut päästä ”karkuun” laboratoriosta. Miksi ihmeessä ko. laboratoriossa ei saa tehdä tutkimuksia, jotta saataisiin selville ensinnäkin, että millaisia viruksia siellä kehitellään ja miten oli mahdollista, että vaarallinen korona-virus pääsi laboratoriosta ulos? Tämä tutkimushan olisi tärkeää juuri siksi ettei uusia vahinkoja sattuisi.

  Olen äärimmäisen pettynyt suomalaiseen – suorastaan sensuurikulttuuriin – vaikka meillä tavallisilla kansalaisilla on oma Jumalalta saatu ihmisarvo, jota tulee kunnioittaa edes siinä määrin, että myös terveydenhuoltomme saa olla vapaasti moniääninen, kuten muutkin alueet yhteiskunnassamme.

 9. Kiitos

  Kiitos Pasille tästä järjen äänestä, jota todella tarvitaan tässä koronapandemian keskellä. Jumalan siunausta hänelle, sekä jokaiselle tämän blogin lukijalle.

 10. FrankW

  Ihan tärkeää asiaa kirjoittaa Pasi Turunen. Ja paikkansa pitävää.Siis se missä yhteyksissä tuo asia esitettiin. Toisaalta, myöskin on ”feikin feikkaus”-tekniikka olemassa informaatiokamppaillussa, joka nykyään on valitettavan itsestään selvää varsinkin Hesarissa ja valtamedioissa, YLEssä , MTV3, eräin osin.Eli esimerkiksi tyyliin, koska vastustetaan Raamattua, laitettaisiin joku sinänsä tosi juttu homoseksuaalien sarjamurhajasta joka etsi innoituksen omasta (ei Sanasta mutta ei kerrota) Raamatun tulkinnastaan.Ja perään kriittinen uutispohdinta Räsäsestä. Siten Räsäsen ja Raamatun vihaajat ajaisivat ikään kuin Raamatun avulla ristiriitaisesti asiaansa. Milloinkohan Päivi Räsäsestä kirjoitetaan vihdoin julkisuudessa totta ja esitetään kaikki ajatuksensa joita hän on tuonut esiin, eli ei siis samalla ajettaisi tai yllytettäisi ikään kuin valtamediassa valtakunnansyyttäjää tekemään uransa suurinta vakavaa oikeusvirhettä! Puhumattakaan Israel uutisista! Tulee esiin tekniikka,jossa jätetään kertomatta mitä sitä ensin tapahtui jne jne. Mutta!Koronasta ja rokotuksista. Suomessa ei kerrota myös seuraavaa. EUn ohjeissa(eli määräys) on ihan suomeksi,tyyliin että Bill Gatesia ei saa kritisoida rokotesioissa, väestösäätelyssä. Jne.Hän on mm lausunut että väestöä voi säädellä rokotteella. Niillä saadaan 10-15% vähennys! THL on lausunut että nykyinen mRNA rokotus on koe-asia jonka vaikutuksista (seurauksista) tiedetään vasta pidemmällä aikavälillä. Muutakin kuin että rokotettu voi sairastaa ja kantaa tautia ”mutta lievemmin” ja ”tietämättään” jopa. Ja levittää herkästi. Myöskin jätetään kertomatta, että lääkevirasto ei kiellä lääkitsemästä koronaa ja sitä ei kerrota että lääkettä olisi, jos ei muuta niin ”koe” kuten THL tekee! Nürnbergin ja Helsingin sopimukset lääketieteelliset kokeet jne kieltävät,mutta EUn (liittovaltion) alueella ei sopimuksista ole piitattu esim.Suomen taholtakaan viime kesästä velkataakasta alkaen.-Jerusalemin yliopistossa on n 20 lääkeainetta lupaavassa tutkimuksessa, siellä kirjoitetaan (ei Suomessa). On asiapitoistakin pohdintaa ja rokotekritiikkiä, ihan kansainvälistä, suomalaista, lääkäri- dosenttitasolla.

 11. Eila Raatikainen

  Suuri kiitos Pasi kirjoituksesta ja kun olet tarkistanut taustat. Evankeliumin julistus on monilta vaihtunut ymmärräkään nyt pelätä koronarokotetta.

 12. Sakari Meinilä

  Hieno kirjoitus, Pasi. On hyvä että tällaisia järjen ääniä tulee myös kristilliseltä taholta. Olen hämmästellyt samaa kritiikittömyyttä facebook-päivityksissä. Lähteiden sameutta ei tarkisteta jos mielipide vain pinnallisesti osuu yksiin oman kanssa. Tarpeellinen varoitus, kiitos siitä!

  • Johan Sjöblom

   Mielestäni Pasi Turunen tekee tahallisen liikkeen pois siitä missä kritiikki on ollut perusteltua sekä yritää valkopestä sitä että kansoille on valehdeltu tästä pandemiasta sekä rokotteista! Ihmiset ovat nytt koekaniineja rokoteelle joka ei ole oikea rokote! Kivet huutavat jos eivät kristityt reagoi! Luulin että Patmos ei taipuisi ajan henkeen niin kuin nytt vaikuttaa olevan!

 13. Markku Marttila

  Hyvin ja terveesti kirjoitettu. Aihepiiri ei ole helpoimpia ja oletin, että tässä vedätetään enemmän tai vähemmän väärien uskomusten puolelle. Mutta ei; voisin allekirjoittaa tämän Pasi Turusen tekstin sellaisenaan.

 14. Ari Malin

  Kiitos Pasi
  Asiallinen ja tarpeellinen kannanotto
  .

 15. Anna Hartikainen

  Juuri samanlaisia huomioita olen tehnyt. En ymmärrä,että muutamat kristityt opettajat lähtevät luennoimaan ihmisille tällaisten ihmisten edesottamuksista,joiden taustoja eivät ole tarkastaneet. Olen erittäin pahoilla mielin,kun ihmisiä johdetaan harhaan ehkäpä ihan tahallaan. En jaksa enää oikoa ihmisten kirjoituksia,jotka ovat täysin harhaan johtavia. Katson nykyisin tarkkaan,keiden saarnoja kuuntelen netistä,on niin paljon eksyttäjiä nykyään liikkeellä.

 16. IlkkaT.O.

  Pasi Turusen kommentin ja myös omien kokemusten perusteella esillä on tosiasia, joka tekee myyräntyötään kristillisissä seurakunnissa. Miksi näin? Puuttuu Pyhän Hengen, Totuuden Hengen voiman kokeminen; Missä on nykyseurakuntien keskellä toimiva henkien erottamisen armolahja? Selvää on, että jo Jumalan sana itse ohjaa totuuteen, mutta olisi korostettava em. armolahjan virittämistä seurakuntien sisällä.
  Jeesus:”Ilman minua te ette voi mitään tehdä.”
  Jeesus: ”Te eksytte, kun ette tunne kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa.” Tämä on liiankin selvästi nähtävissä Suomen kristillissä piireissä, eksytyksen henget tekevät salakavalaa työtä.

 17. Kari Teittinen

  Kiitos Pasi hyvästä ja valaisevasta kirjoituksesta!
  Kari Teittinen, sydänkirurgi

 18. M.O.T.

  Äärikarismaattisissa seurakunnissa liikkuu henkilöitä, jotka verkostomarkkinoivat hyvin korkeilla hinnalla ihmeitä tekeviä supervitamiineja. He kuvittelevat, että seurakunta olisi siunattu paikka, missä saa siunauksia ja rahallista menestystä. He tarjoavat jopa seurakunnalle mahdollisuutta ”rikastua” tulemalla mukaan ihmepillereiden myyntiin.

  Valitettavasti on niin, että äärikarismaattisissa seurakunnissa on paljon herkkäuskoisia erilaisten oikkujen vaivaamia ihmisiä, jotka etsivät ratkaisuja elämäänsä ongelmiin mistä milloinkin. He eivät osaa koetella saarnaajia, koska he eivät ole valvoneet ja opiskelleet riittävästi Raamattua tunnistaakseen eksytykset ja huijaukset.

  Ihmevitamiinit ovat huijaus, koska tutkimusten mukaan ihminen saa riittävästi vitamiineja ja hivenaineita syömällä terveellisesti arkiruokaa. Ihmepillerit eivät paranna ihmistä, mutta vievät rahat. Mitään poppakonsteja ei tarvita, mitään ihmevitamiineja ei tarvita. Suolan ja rasvan vähentäminen sekä kasvisten lisääminen lautaselle voivat parantaa terveyttä, kun sen vielä yhdistää liikunnan lisäämiseen.

  On valitettavaa huomata, että nämä ihmevitamiineja myyvät ja ostavat ”uskovat” käyvät jopa Nigeriassa asti äärikarismaattisten saarnaajien luona etsimässä yliaistillisia kokemuksia. He pyrkivät pääsemään yhteyteen Jumalan kanssa erilaisten välikäsien kautta ja sitten saavatkin yhteyden sellaisiin vääriin henkiin, jotka eivät ole Jumala, mutta ovat tekeytyneet Jumalaksi, vaikka eivät ole. Järkevät ihmiset kyllä tietävät, mitä nigerialaiskirjeet ovat. Nigerian suuri huijausteollisuus on ulottanut lonkeronsa myös seurakuntiin.

  Tähän samaan ilmiöön liittyy myös sensaatiohakuiset salaliittoteoriat koronarokotteiden vaarallisuudesta ja uuden maailmanjärjestyksen juonesta vähentää ihmiskuntaa rokotemyrkyn kautta. Koronarokotteita on nyt annettu jo satoja miljoonia yli vuoden ajan ja rokotteet on havaittu olevan turvallisia ja tehokkaita koronaepidemian torjunnassa. Minäkin olen olettanut rokotteen eikä siitä aiheutunut minulle eikä kenellekään tuntemalleni henkilölle mitään kauheaa. Salaliittoteoreetikkojen pelottelut on voitu havaita olevan täysin vääriä.

  Monet rokotekriittiset salaliittoteoreetikot väittävät saavansa profetioita Jumalalta. Sitten he kuitenkin opettavat Raamattua varsin hatarasti ja joskus suorastaan eksyttävästi. Apostoli Johannes varoitti, että maailmassa on monta väärää profeetta, joten on syytä olla varuillaan ja miettiä tarkoin, kenen uskonnollista viihdettä menee kuuntelemaan ja kenen Tokentube -kanavaa katsoo.

 19. Mirjam

  Kiitos Pasi asiantuntevasta ja ymmärrettävästä jutusta. Toivottavasti tämä saa monet ainakin hieman miettimään ja terveesti asioita arvioimaan.

 20. Kari Satovuori

  Asiaa. Niin asiaa!