Patmos-blogi

Black Lives Matter -rasistinen väkivaltamellakointi

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

USA:ssa on jälleen, presidentinvaalien lähestyessä, polkaistu käyntiin maanlaajuinen väkivaltamellakointiaktivismi. Tällainen aktivismi kumpuaa vahvan ideologisesta Black Power -rasistisesta identiteettipolitiikasta. Sopivan kipinän tällaisen aktivismin käynnistämiselle tarjosi laajalti somessa jaettu video, jossa kuvataan poliisin väkivaltaisia otteita George Floyd -nimisen mustan miehen pidätystilanteessa.

Floyd kuoli pidätyksen yhteydessä tai sen jälkeen. Poliisin epäasialliset ja väkivaltaiset toimet pidätystilanteessa on joka tapauksessa tuomittu kautta linjan ja paikallinen poliisilaitos on saattanut osalliset lain edellyttämään edesvastuuseen toimistaan. Aiemmin vankilasta vapautuneen ja maksuvälinepetoksen takia poliisin pidättämäksi joutuneen Floydin kuolinsyystä ei ole yhtenäistä käsitystä. George Floyd -tapauksen taustaa valaisee 29.5.2020 päivätty Mercury News -artikkeli “Why George Floyd was arrested, and what happened in the minutes following”. Lisävalaisua tarjoaa myös Ann Coulterin kotisivuartikkeli 3.6.2020 “On The Other Hand, There’s Rodney King …”.

USA:n poliisin toimintatavoista yleensä kannattaa lukea D. W. Wilberin artikkeli 30.5.2020 ”How Police Officers Do Their Jobs”  Townhall -sivustolta. Amerikkalaisen poliisin menettelytapoja arvioitaessa on syytä pitää mielessä ne usein varsin haastavat olosuhteet, joissa poliisi USA:ssa monissa tilanteissa joutuu toimimaan.

Myös John Perazzon 4.6.2020 artikkeli “The Truth about Interracial Violent Crime: Debunking the Left’s pernicious lies” Frontpagemag -julkaisussa on mielenkiintoinen. Perazzo tarkastelee USA:n vuosien 2012–2013 rikostilastoja Bureau of Justice Statistics -viraston julkaiseman National Crime Victimization Surveyn pohjalta. Tilastojen mukaan kyseisinä vuosina valkoisten henkirikosten tekijöiden uhreina olivat 93-prosenttisesti valkoiset. Mustia uhreja näillä valkoisilla henkirikollisilla oli 7-prosenttisesti. Mustilla henkirikosten tekijöillä uhreina olivat 84,7-prosenttisesti mustat. Valkoisia uhreja näillä mustilla henkirikollisilla oli 15,3-prosenttisesti.

Sen sijaan ei-henkirikoksellisen rikosväkivallan kuten raiskausten, ryöstöjen ja fyysisten hyökkäysten tilastot ovat kyseisiltä vuosilta seuraavan kaltaiset. Mustat syyllistyivät 560600:een väkivaltarikokseen valkoisia vastaan, kun taas valkoiset syyllistyivät vuotuisena keskiarvona 99403:een väkivaltarikokseen mustia vastaan. Mustien ja valkoisten välisissä väkivaltarikoksissa mustat olivat tekijöinä 85-prosenttisesti, valkoiset 15-prosenttisesti.

Yllä viitatut ja Perazzon artikkelissaan esittämät muutkin tilastolukemat osoittavat, että väite USA:ssa kaikkialle pesiytyneen valkoisen rasismin jatkuvasti tuottamasta rikosväkivallasta mustia uhreja kohtaan on virheellinen ja epätosi. Kaikki rikosväkivaltateot ovat liikaa ja tuomittavia. Myös suurin prosenttiluvuin ilmenevä musta rikosväkivalta valkoisia kohtaan. Kaikki rasismi on tuomittavaa. Myös musta identiteettipoliittinen rasismi, joka kohdistuu valkoisia kohtaan. All Lives Matter. Niin musta kuin valkoinen elämä. Ja mukaan lukien kaikki muutkin elämän värit.

George Floyd -tapausta käytettiin kuitenkin hyväksi polkaisemaan käyntiin väkivaltamellakoinnit, aineellisen omaisuuden tuhoamiset ja poliisienvastaiset väkivallanteot. Mellakoinnin takana eivät suinkaan ole – kuten jotkut poliittisesti korrektit lähteet ovat esittäneet – niin sanotut valkoiset nationalistit. On hyvä lukea Jason Kesslerin 1.6.2020 päivätty artikkeli ”Don’t Compare the George Floyd Riots to Charlottesville! (Oh, On Second Thought, Antifa Was Guilty There Too)” Vdare -sivustolla ja Matt Vespan 2.6.2020 artikkeli “That ‘White Nationalists Causing George Floyd Riot Chaos’ Talking Point Took Another Devastating Blow” Townhall -sivustolla.

Väkivaltamellakoinnin takana on ensinnäkin kommunisti- ja anarkistitaustainen Antifa. Antifan luonteesta ei ole mitään epäselvyyttä, kuten osoittaa esimerkiksi Oregonin Portlandin Antifa-aktivismi. Antifan 1930-luvun Saksan kommunistipuolueen katutaisteluorganisaatioon ulottuvia juuria taustoitan 2.2.2019 Oikeassa Mediassa artikkelissani ”Kommunistinen nyrkkitervehdys ilmaisee jumalattomuutta ja vihaa”.

USA:n tämänhetkistä tilannetta valottaa osuvasti Daniel Greenfield artikkelissaan “431 Law Enforcement Officers Were Injured in the Black Lives Matter/Antifa War” Frontpagemag -julkaisussa 3.6.2020. Greenfield katsoo, että kyse ei ole enää protesteista eikä mellakoistakaan, vaan kyse on jo sodasta järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan. Mustat poliisit ovat väkivallantekojen kohteena siinä missä valkoisetkin. Samasta todellisuudesta kertovat seuraavat Suomen Uutisten artikkelit: 31.5.2020 päivätty ”Yhdysvallat aikoo luokitella Antifan terroristijärjestöksi – voivatko Suomen Vasemmistoliiton johtohahmot enää vierailla maassa?” sekä 3.6.2020 päivätyt ”Demokraattien kotiseudut kaaoksessa, ryöstelijät iskivät tavaratalo Macy’siin – New Yorkin ikoniin” ja ”Uutiset kihisevät virheitä, joiden syy on puolueellisten lähteiden käyttö – Junnila: ’Antifa vaikuttaa lakien ja oikeuksien mukaan toimivalta riemukkaalta ryhmältä’”.

Kuten Suomen Uutiset myös aivan oikein havainnoi:

”Vaikka iso osa mellakoitsijoista ja ryöstelijöistä ei tämän hetken tietojen mukaan ole liikkeellä millään tietyllä ’ideologialla’ vaan todennäköisemmin vain kaoottisen tilanteen tuomalla mahdollisuudella, samalla on selvää, että mellakoiden taustavoimana vaikuttaa myös väkivaltainen äärivasemmistolainen ajatusmaailma, joka on nyt viimein levinnyt Yhdysvalloissakin yliopistokampusten teoreettisista keskusteluista katuväkivallaksi.”

”Myös presidentti Trump mainitsi Antifan, eli niin sanotut ’antifasistit’ syypäänä väkivaltaisuuksiin. Liberaali valtamedia, jolle edistyksellisen vasemmiston väkivaltaisuus on tabuaihe, on yrittänyt vähätellä ajatusta siitä, että kyse olisi mitenkään erityisesti vasemmistolaisesta liikehdinnästä. Radikaalivasemmistolaisessa ideologiassa maailma mielletään sorrettujen ja sortavien luokkien kautta. Tämä ideologia oikeuttaa väkivallan sortavan luokan jäseniä kohtaan, ja se on nyt käynnissä olevien mellakoiden taustavoimana. Yhteys on selkeästi nähtävissä ja kuultavissa myös julkisuudessa esitetyistä puheenvuoroista. Ikävä tosiasia on myös se, että huomattava osuus vasemmistosta tällä hetkellä hyväksyy väkivaltaisen mellakoinnin osana keinovalikoimaansa tai vähintäänkin sympatisoi sitä avoimesti.”

Lue myös Don Federin 4.6.2020 artikkeli ”The Left Owns The Riots: Starting fires for decades — now the country is burning” Frontpagemag -julkaisusta ja katso Tucker Carlsonin FoxNews -video 1.6.2020 ”Our leaders dither as our cities burn”. Näistä saa hyvän käsityksen siitä, missä nyt mennään. USA:n kongressin edustajainhuoneeseen Georgiasta ehdolla olevan konservatiivisen republikaanin Marjorie Taylor Greenen selkeä viesti Antifalle on näissä oloissa varsin ymmärrettävä.

Patrick Buchanan analysoi kotisivullaan 1.6.2020 julkaistussa artikkelissa “Assaulted and Vilified, the Cops Save the Cities” tilannetta osuvasti. Hän kysyy varsin aiheellisesti kaksikin perustavaa kysymystä: Miksi pahimmat mellakat ovat tapahtuneet amerikkalaisittain syvän sinisillä demokraattialueilla, joista osaa on hallinnoitu vuosikymmenien ajan liberaalien ja vasemmistolaisten demokraattien johdolla? Miksi niin kutsutusti edistykselliset ja tiedostavat demokraatitkaan eivät ole saaneet kitketyksi pois ”systeemistä” tai ”rakenteellista” rasismia, jollaisen olemassaoloon Woke-henkiset ainekset lujasti uskovat?

Tullakseen tällaiseen ideologiseen Woke-uskoon ja tiedostaakseen systeemisrakenteellisen valkoisen rasismin ja valkoisen etuoikeuden näkymättömän olemassaolon sekä kaikkialle ulottuvat lonkerot, on otettava vastaan eli sisäistettävä ja omaksuttava kulttuurimarxilaisen rasistisen identiteettipolitiikan teoreettinen perustus, niin kutsuttu kriittinen rotuteoria.

Sitä, mitä tällainen kriittisen rotuteorian mukainen rakenteellinen rasismi on ja millä tavalla kulttuurimarxilaiset Woke-aktivistit pyrkivät sitä vastaan kamppailemaan, selostan Sananvapaus-kirjani (Kuva ja Sana, 3. painos, 2019) sivuilla 101–106. Noilla sivuilla otan kantaa myös siihen, mitä rasismi oikeasti on ja mitä ei ole. Avaan aihetta myös 18.1.2020 Oikeassa Mediassa artikkelissani ”Leukofobinen ’rasisminvastaisuus’ kiristää otettaan suomalaisessa yliopistomaailmassa”.

Laajemman kuvan kriittisestä rotuteoriasta saa esimerkiksi Richard Delgadon ja Jean Stefanicin artikkelista ”Critical Race Theory: Past, Present, and Future” Current Legal Problems -julkaisussa (Volume 51, Issue 1, 1998, Pages 467–491). Artikkelinsa sivulla 490 Delgado ja Stefanic kirjoittavat mielenkiintoisesti näin, tulevaisuuteen vuonna 1998 luodaten:

”Yhteiskunta saattaa tarvita nyt vastarinnan teoriaa, sellaista, joka perustuu teoksiin kuten Antonio Gramscin vankilakirjoitukset, Martin Luther Kingin ja Gandhin kansalaistottelemattomuutta käsittelevät kirjoitukset sekä Black Panther -ja Nation of Islam -liikkeiden kirjoitukset nationalismista ja kamppailusta…”

Kriittiseen rotuteoriaan kannattaa tutustua, jos haluaa ymmärtää sen, miksi George Floyd -väkivaltamellakoinnin taustalla vaikuttaa ennen kaikkea Black Power -ja Black Lives Matter -rasistinen kulttuurimarxilainen vallankumousaktivismi. Mikä on BLM-organisaatio eli Black Lives Matter? Kirjoitin tästä kirjassani Avoimet rajat ja maahanmuutto (Kuva ja Sana, 2016) sivulla 129, seuraavasti:

”Globalistisen Ison rahan varsinainen vihollinen muodostuu konservatiivisista ja paikallis-kansallisista yhteisöistä, rakenteista ja instituutioista, joiden pahimpia vihollisia ovat myös vasemmistoradikaalit fanaattisessa internationalistisessa ja sosialistisessa tasa-arvoutopismissaan. Rahallisella talutushihnalla ohjatut vasemmistoradikaalit ovat hyödyksi aiheuttaessaan sopivassa määrin yhteiskunnallista kaaosta, jonka pelko on omiaan ajamaan yhä laajempia kansalaisryhmiä näennäisen vapaaehtoisesti Ison rahan varsinaisesti ajamien ylikansallisten ongelmanratkaisuvaihtoehtojen kannattajiksi. Tällä tavalla Iso raha ohjaa esimerkiksi vuonna 2013 USA:n poliittiselle näyttämölle ilmaantunutta ja paljon huomiota lyhyessä ajassa osakseen saanutta Black Lives Matter -vasemmistoradikalismia, kuten James Simpson osoittaa AIM Center for Investigative Journalism -sivuston 12.1.2016 artikkelissaan ’Reds Exploiting Blacks: The Roots of Black Lives Matter’.”

Black Lives Matter on radikaaliliike, jossa yhdistyvät sekä kulttuurimarxismi että vanhan koulun luokkavallankumouksellinen marxismi ja sosialismi. James Simpson katsoo yllä mainitussa artikkelissaan, että BLM tarjoaa tuoreimmat ja vaarallisimmat kasvot sille hyvin rahoitetulle verkostolle, jonka muodostavat ne kommunistiset ja sosialistiset organisaatiot, jotka ovat harjoittaneet vuosikymmeniä antiamerikkalaista agitaatiota.

Yli neljän vuoden takaisessa artikkelissaan Simpson kirjoittaa karmaisevan profeetallisesti, että BLM:n agitaatio on tuottanut poliisimurhia ja muuta väkivaltaa, laittomuutta ja levottomuutta kautta USA:n vähemmistöyhteisöiden ja että jos tällaisen sallitaan jatkua, BLM:n aktivismi saattaa johtaa USA:n anarkiaan ja sisällissotaan. Simpson muistuttaa siitäkin, että BLM on kyennyt painostamaan varsin vahvasti demokraattipoliitikkoja kuten Bernie Sandersia omaksumaan BLM:n ajamia tavoitteita.

BLM:n perustivat vuonna 2013 radikaalivasemmistolaiset aktivistit Alicia Garza, Patrisse Cullors, Opal Tometi sekä Nelini Stamp. Garza, Cullors ja Tometi toimivat järjestöissä, joita yhdistää avoimen marxistileninistinen FRSO eli Freedom Road Socialist Organization, jonka kotisivujen pintapuolinenkin selailu antaa selkeän kuvan siitä, että kyseessä on todellakin radikaali ja vallankumouksellinen kommunistiorganisaatio. Kun katselet noita sivuja niin muista, että et tarkastele ollutta ja mennyttä neuvostokommunismia, vaan tällä hetkellä vuonna 2020 aktiivisesti USA:ssa toimivaa marxismia. Tästä marxismista on suora yhteys USA:n kaduilla nyt itseään ilmaisevaan BLM-liikehdintään. BLM on FRSO:n projekti.

Mielenkiintoinen yksityiskohta, jonka Simpson nostaa esiin artikkelissaan, on se, että Patrisse Cullors on Eric Mannin kouluttama aktivisti. Mann toimi 1960-luvulla Students for Democratic Society -kommunistiorganisaatiossa ja otti osaa 1960-luvun lopulla vallankumoukselliseen ja terroristiseen suoraan toimintaan, saaden tällaisen perusteella kahden vuoden vankilatuomionkin.

Lue Simpsonin artikkelista myös tarkalla silmällä se osuus, jossa dokumentoidaan FRSO:n ja sen projektitoimintojen kuten BLM:n rahoitus. Avokätinen rahoitus tulee niin sanotuilta ison rahan säätiöiltä, joko suoraan tai erilaisten välikäsien kautta. Simpson muistuttaa siitäkin, että BLM nojaa ”valkoisen etuoikeuden” ja ”rakenteellisen rasismin” väkivaltaisessa vastustuksessaan nimenomaan kriittiseen rotuteoriaan.

BLM:n marxilaisista yhteyksistä huolimatta monet kuitenkin katsovat, että Black Lives Matter -liikkeen kamppailu on oikeutettua ennen kaikkea historiallisin perustein. Sitä, miltä tällaiset perusteet näyttävät, varsinkin Raamatun ja kristinuskon näkökulmasta, tarkastelen seuraavassa blogiartikkelissa, jossa jatkan nyt käsillä olevan aiheen käsittelyä.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (12)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Vladimir Klimenko

  Tuosta ”vieraslajista” vielä: Lähtökohtaisestihan sekulaari tiede luokittelee ihmisen eläinlajiin kuuluvaksi lajiksi. Näin ollen vieraslajista voidaan kyllä puhua tarkoitettaessa esim. Suomeen muuttavaa, afrikkalaiseen kantatyyppiin lukeutuvaa, Suomen outoihin olosuhteisiin perinteisesti kuulumatonta maahanmuuttajaa. Eli: Nytkö ei sitten saa – siis yleisesti hyväksytyn tieteenkään nimissä – kutsua edellä kuvatun rodun edustajaa vieraslajiksi? Eri asia tietysti on, jos ”lajitoverista” puhutaan tietoisen pilkkaavasti. Toisin sanoen: Miten voi siis toinen ”kansanedustajalajitoveri” tuomita toisen ”edustajalajitoverinsa” oletetuista tarkoitusperistään? Onkohan määrättyjen tekosiveiden ”lajitoverien” mielessä perustaa Suomeenkin kansalaisten ajatuksia valvova instanssi Kiinan malliin? No, mutta – sanoi sitä taikka tätä : leimakirveen iskuilta ei kukaan voine enää välttyä. Uskon silti näin: Totuus löytyy Raamatun sivuilta eikä esimerkiksi vaikkapa antroposofian viitoittaman polun pielestä. V. Volotinen.

 2. Vladimir Klimenko

  Onko globaali rasisminvastaisuus vain tekopyhää raamatunkielteisyyttä? – Mitä ilmeisimmin nykyinen hallitus suosii maahanmuuttopohjaista väestönkasvua lisätäkseen samalla omaa kannatustaan näiden piirien kustannuksella. Aktiivista rasisminvastaista ideologiaa harjoittaessaan on se sinänsä oikealla asialla, mutta vetää samalla ”mattoa altaan” , sillä pidemmän päälle, väestön monikulttuuristuessa, alkaakin se harjoittaa oman geeniperimänsä mukaista levotonta, usein lyhytjänteistä , Suomen malliin huonosti soveltuvaa elämänmuotoa. Eri asia on, jos maahanmuuttaja suostuu ja haluaa integroitua suomalaiseen arkikulttuuriin. – Myönnettävä on, että näin kristittynäkin on toisinaan vaikeata olla provosoitumatta. (Olenko siis rasisti?) ValtsuKo

 3. Pekka

  Valtamedia kaikkialla unohtaa ja jättää tarkoituksella ja tehokkaasti mainitsematta miksi herra Floyd ylipäätään oli tekemisissä virkavallan kanssa ?! Oliko kyseessä; viaton ohikulkija, laitapuolen kansalainen, murhamies, hyvä perheen isä, lapsille huumeita myyvä taparikollinen ?!
  Samaa ”valkopesua” saa kokea Suomessakin näinä päivinä. Kulmunin jäätyä kiinni varastettuaan valtiolta 50 tonnia, ja kiinni jäämisen johdosta erottuaan, hän onkin; suoraselkäinen poliitikko. Että alkuperäinen rikos oikein hämärtyisi, on asianomaisen hyvä yrittää nostaa esille jotain aivan muuta asiaan liittymätöntä kuten eläkeiän nosto. Edelleen on hyvä jos oman puolueen ministeri hyökkää nyt vaikka persujen kirjoittelua vastaan. Se on, varsinkin ylelle, taas kerran, mainio tapa hyökätä Halla-ahon väkeä vastaan.

 4. Esa J.

  Poliisin toiminnasta George Floydin tapauksessa: vaikka GF olisi ollut vaikka minkälainen väärintekijä ja huumevekkuli, niin poliisilla ei ollut oikeutta ottaa elämisen oikeutta häneltä pois!

  Näyttää siltä, että amerikkalaisen poliisin koulutus perustuu Poliisiopisto- ja Keystone Kops-elokuviin. Ottaneet täydestä todesta, heh.

  Sitten kysymys: miksi George Floyd yritti maksaa savukkeensa väärennetyllä setelillä? Hän oli koronan takia menettänyt työnsä hotellin ovimiehenä. Eikö hänelle oltu myönnetty sosiaaliavustusta tai työttömyyskorvausta? Perhe elätettävänä eikä rahaa…?

  Juha Ahvio selittää, että mellakoinnin taustana olisi kommunistit ja Antifa. Miten ihmeessä amerikkalaiset tietäisivät mitään vasemmistoaatteista, kun kouluissa niistä ei saa mainita mitään? Vanhemmat ihmiset muistavat 1940- ja 1950-luvulla tapahtuneet republikaani Joe McCarthyn masinoimat kommunistivainot. Nekin raukesivat paikkansa pitämättöminä, vaikka mustalle listalle ajetut ihmiset menettivät maineensa.

  Minusta näyttää vahvasti siltä, että mielenosoituksissa ovat pääasiassa tavan ihmiset laidasta laitaan. Ryöstelijät ja riehujat käyttävät tilaisuutta hyväkseen. Kuten aina!

  USA:n yhteiskunnallinen keskustelu on yleensä sellaista että jos joku rupeaa puhumaan ilmaisesta terveydenhoidosta, niin vanhoilliset rupeavat kiljumaan kommunismia, tietämättä yhtään mitään koko kommunismista. Sama koskee kattavaa sosiaaliturvaa.

  Lepää rauhassa, George Floyd.

 5. Esa J.

  Mikä oli taustana sille, että hra Floyd kuoli poliisien kynsissä? Hän oli joutunut työttömäksi ovimiehen toimesta koronakriisin johdosta. Meni sitten kauppaan, maksoi savukkeensa väärennetyllä rahalla. Loput tiedetään.

  Eikö hänelle oltu myönnetty sosiaaliavustusta tai työkkäriä? Ja jos ei, niin miksi?

  Miten ihmeessä amerikkalaiset saisivat tietää vasemmistolaisuudesta, kun koulutkaan ei saa kertoa asiasta? Joitakin sooloilijoita putkahtaa esille, mutta näyttää siltä, että he itse ovat joutuneet ottamaan selvää?

  Jos joku kerrankin aloittaa siellä keskustelua ilmaisesta terveydenhuollosta tai kattavasta sosiaaliturvasta, niin rikkaat valkoiset setämiehet alkavat kiljua kommunismista, ja keskustelu tukehtuu siihen.

  Ja jos esimerkiksi feministit, seksuaalivähemmistöt, rotuvähemmistöt ym. valtavirrasta sivussa olevat alkavat nostaa päätään ja vaatia huomiota, niin valkoiset setämiehet huutavat kommunistisesta salaliitosta raamattu kädessä.

  Samat rikkaat valkoiset setämiehet estävät seksuaalivalistuksen kouluissa ja poistavat rahoituksen aborttiklinikoilta tunnetuin tuloksin. Ja samaan hengenvetoon käyttävät nuoria naisia hyväkseen (Epstein).

  Suuryritykset ovat ostaneen valkoiset setämiespoliitikot taskuihinsa. Seuraukset ovat nähtävillä: upporikkaat rikastuvat entisestään ja köyhät köyhtyvät.

  Hra Ahvio kirjoitti taannoin salaliitoista ja unohti yhden: valkoisten setämiesten muodostaman salaliiton, joille maailman ongelmien ratkaisu ei ole pääasia. Kunhan taskut täyttyvät…

 6. Esa J.

  Väkivallasta: valkoinen äärioikeisto on tappanut USA:ssa vuodesta 2001 tähän päivään 110 ihmistä. Antifa ei ole tappanut ketään.

  Juha Ahvion kirjoituksesta näkyy raivokas viha vasemmistoa kohtaan, ja sitä selitetään Soroksella, LGBT-liikehdinnällä, suurella rahalla ym. Näyttää vahvasti siltä, että hra Ahvio pelkää kansalliskonservativismin kuristusotteen kirpoavan ja joutuvan marginaaliin. Hra Ahvio, luepa Kommunistinen manifesti, niin ehkäpä tarkistat kantaasi. Vai pelkäätkö oman maailmankatsomuksesi ryhtyvän horjumaan?

  Jos uskosi on vahva, se ei horju, ja jos horjuu, niin olisiko aika oppia uutta?

  Mitalilla on kaksi puolta. Mustan miehen kuolema poliisin kynsissä tottakai nostattaa kansaa mellakoimaan, sillä heillä ei ole enää mitään menetettävää.

  Eikä presidentti Trump auta omaa kansaansa. Kuinka voisikaan, hänhän on pukuun puettu ikuinen ymmärtämätön kuusivuotias, joka kiljuu armeijaa ja panssareita auttamaan itseään!

  • Mikko

   Jokainen mellakoissa kuollut kauppias, sivullinen tai poliisi on kyllä Antifan uhri ja niitä on paljon. Ihmettelen vieläkin kommunismin suosiota tietyissä piireissä, vaikka esim. Neuvostoliiton ja Pohjois-Korean tulisi toimia varoittavina esimerkkeinä.

 7. IlkkaT.O.

  Ei kukaan ole sanonut, etteikö poliisi olisi pidättänyt Floydin nähdyllä tavalla. Mikä siihen johti?
  Ann Coulter kysyy kirjoituksensa lopuksi syytä siihen, mitkä seikat johtivat Floydin maahanlaittamiseen? Missä ovat ne videot, jotka todistaisivat asian todellisen tilan? Mercury News’n materiaali kertoo viranomaisen todenneen Floydin vastustaneen pidätystä Floydin jäädessä tuoreeltaan kiinni rikoksesta. MN:n video kertoo tosiasian, että on selvä puuttuva aikajakso Floydin pidätyksen ja sitten joutumisesta maahan, välillä. Ei kannata suinpäin suvaita FakeNews-materiaalia, se ei pitemmän päälle valoa kestä. Piste. Em. lähteet ovat puolueettomia, ilman poliittista ja rodullista hypetystä.
  Todellinen kuolinsyy oli sydänkohtaus. Ja kyllä, sillä on todellakin merkitystä, mitä myrkkyjä ihminen, jolla on sepelvaltimotauti ja verenpainetauti, kuten Floydilla, on vetänyt/piikittänyt kehoonsa. Kaikkea ei saa edes vannoutunein suvaitsevainenkaan tyhjäksiselitettyä. Nauretettavinta ja hölmöä spekulaatiota on että mitä mielenkiintoista jos ja jos…voivoi.
  Sensijaan todennetut ulkomaalaisten maahanmuuttajien raiskaukset vertautuvat erittäin hyvin myös Floydin tapaukseen. Eri roduista ja kulttuureista Suomeen ja Eurooppaan tulleet miehet ovat raiskanneet ja tehneet seksuaalista väkivaltaa jo pelkästään Suomessa sadoissa ”yksittäistapauksissa”. Tuomiot puhuvat puolestaan, suvaitsevaiston ollessa ko. asiasta hiljaa kuin se kuuluisa keltainen neste sukan varressa.
  Pitkässä juoksussa on selvää eettisesti vastuutonta journalismia ”puhua vain toisen suulla”. Poliittisella tarkoitushakuisuudella – lue vihervasemmistolaisella kultuurimarxistisella globalismi-agendalla – jätetään mainitsematta ”se” toinen puoli. Esimerkkejä on liian paljon. Esimerkiksi Yleltä irtisanoutunut Sanna-Kaisa Ukkola on asiaa valaissut, ja todennut mm. valtavirtamedian toimittajien ”asuvan samalla postinumeroalueella”. Eli puhumme inhorealistisesta FakeNews’sta, jonka yhtenä päätehtävänä ”suloisten sanojensa perusteella” on polarisoida asiat heidän oman katsantonsa ”hyviksiin” ja valkoisiin, konservatiiviskristillisiin, isänmaansa itsenäisyydestä välittäviin ”pahiksiin” eli esittäen täyttä kansalaisten oikeustajun irvikuvallista loukkaamista.

  George Floydin tapaus on nostanut esille järkyttävän, ennennäkemättömän yksipuolisen valtavirta-FakeNews’n median ja siihen kytköksissä olevan vasemmistolaisten ison rahan tukijoiden kannatusjärjestöjensä kautta esiinmarssin törkeimmällä mahdollisella tavalla, viedäkseen kristittyä-valkoista-hetero-miestä vastustavaa agendaansa – jopa Floydin omaisten harmiksi – omaan utopistiseen harhaansa, josta sinne hamuaville ei paluuta suoda.
  Milloin kuulemme Clintoneiden, Obaman, Soroksen ja Pelosin pyytävän Floydin omaisilta julkisesti anteeksi irtiryöstäytyneitä mellakoita Floydin tapauksen nimissä? Kertokaa kun kuulette. On käynnissä mieletön Trumpin vastainen globaali ajojahti. Ei onnistu.

 8. Janne

  Hyva artikkeli! Taalla USA:ssa huomaa selvasti, kuinka George Floydin tapausta kaytetaan hyvaksi tietyn (vasemmistolaisen) ideologian eteenpainviemiseen. Mellakat ja kauppojen ryostelyt joko hiljaisesti tai avoimesti hyvaksyvataan ”liberaalien” suunnalta. Lahialueillakin, tassa demokraattien hallinnoimassa osavaltiossa lansirannikolla, mm. ajettiin trukilla marketin ovista sisaan ja paikka ryostettiin hurraahuutojen saattelemana. Ja muutamaksi yoksi julistettiin ulkonaliikkumiskielto. Siina esimerkkeja ”rauhanomaisista” mielenosoituksista ja niiden vaikutuksista.

  Niin tuomittava kuin kyseisen poliisin toiminta onkin (ja siita on jo murhasyyte), niin ei ole tietaakseni suoria todisteita siita, etta motivaatio oli rasistinen. Tiettyjen lahteiden mukaan on mahdollista, etta tunsivat toisensa entuudestaan (aiemmin samassa paikassa toissa?). Oli syy mika tahansa, niin on vaikeaa loytaa siita perusteluja systemaattiselle rasismille. Jos maassa on ihonvarista riippumatta mahdollista paasta johtaviin yhteiskunnallisiin asemiin (jopa presidentiksi), tienata miljoonia ammattiurheilussa tai nayttelijana ym., niin on vaikeaa ymmartaa puhetta ”systemaattisesta” rasismista.

  Nimimerkki ”Samulin” kanssa olen samaan mielta siita, etta amerikkalainen yhteiskunta ei ole terve. Siita olen kuitenkin eri mielta, etta ”oikeisto” (riippuen mita silla tarkoitetaan) yrittaisi selittaa poliisin virkavirhetta tyhjaksi. En ole loytanyt (merkittavia) tahoja, jotka hyvaksyisivat kyseisen poliisin toiminnan. Melkein kaikki tahot poliittisesta suuntautumisesta huolimatta tuomitsevat kyseisen teon, mutta siihen se yksimielisyys sitten loppuukin.

  Sitten Fake-mediasta: Suomesta kasin voi olla vaikea muodostaa hyvaa kokonaiskasitysta siita, mita USA:ssa oikeasti tapahtuu, johtuen siita, etta Suomen media kaytaa valtaosin lahteenaan USA:n liberaaleihin kallellaan olevia medioita (CNN, NBC ja muut vastaavat). Tama oli nahtavissa jo silloin kuin asuin itse Suomessa, mutta viime vuosina on tullut entista selvemmaksi. Sen huomaa esimerkiksi kommenteista, joissa viitataan ”Trumpin sekoiluun” levealla pensselilla. En ole poliittisesti kovin aktiivinen ja yritan valttaa menemasta kritiikittomasti kenenkaan puolelle, mutta vastaavanlaiset kommentit on yleensa seurausta liberaalien propagandasta joka tunkee lapi uutisoinnissa.

  ”Raunolle”: Kylla, kuolinsyy on tutkittu otsikolla ”cardiopulmonary arrest complicating law enforcement subdual, restraint, and neck compression.” Mutta esim. tukehtumista ei mainita raportissa, vaikka siita on puhuttu syyna. Keskustelu on ollut lahinna siita, mitka kaikki tekijat kuolemaan vaikuttivat. Ei edellaankaan tee tekoa hyvaksyttavaksi oli syyt mitka tahansa, mutta silla voi olla merkitysta, kun oikeudessa selvitetaan oliko kuolinsyy suoraa seurausta poliisin otteesta vai pettiko sydan.

  Mun mielesta varittynyt uutisointi antaa aihetta termille Fake-media. Todisteita tasta on riittavasti: Esim. pandemian aikana rehellinen keskustelu yritettiin tukahduttaa ja toitottaa yhta totuutta. Sama on nakyvissa George Floydin ja mellakoiden uutisoinnissa. Suoranaisesta valehtelusta on patkia, jos haluaa etsia. Esim. sairaaloiden potilasjonojen lavastukset ja valheelliset vaitteet, mita presidentti on sanonut tai ei ole sanonut.

  Kannustan ihmisia selvittamaan asioita mahdollisimman riippumattomasti. On vaikea uskoa valtamedian objektiivisuuteen etenkin viimeisten kuukausien persusteella. Sama patee myos tiettyihin sosiaalisen media massa-alustoihin, joilla on nayttaa olevan vapaus suunnata uutisvirtaa ja mielipiteita tiettyyn suuntaan.

  Lopuksi viela haluan toistaa, kiitokset hyvasta artikkelista! Toivoisin enemmankin vastaavanlaista ilmioiden kriittista tarkastelua.

 9. Samuli

  Koko Georg Floyd tapauksen ympärille syntynyt liikehdintä ja uutisointi näyttävät miten järjettömällä tasolla tapaukseen liittyvät keskustelu ja asenteet tällä hetkellä ovat. Koko tapauksen ei tarvitsisi olla millään lailla rodullistettu, mutta nyt sekä oikeisto että vasemmisto, ympäri maailman, on tehnyt tapauksesta oman poliittisen kassaransa.

  Tapauksesta kuvattu video näyttää selvästi että poliisi käytti tilanteessa liiallista voimaa. Georg Floyd makasi raudoitettuna vatsallaan maassa ja oli täysin poliisin hallinnassa. Floyd selkeästi haukkoi henkeään ja yritti sanoa ettei saa henkeä. Kyseinen poliisi ei reagoinut tähän mitenkään. Sillä mitä Floyd oli tehnyt, syönyt, juonut, polttanut, impannut tai piikittänyt ennen tätä ei ole mitään merkitystä. Poliisi käytti liiallista voimaa. Piste. Nyt äärivasemmisto ja anarkistit ovat ottaneet tästä motiivin mellakointiin. Ja toisaalta oikeisto yrittää selittää poliisin virkavirhettä tyhjäksi, ja vierittää syytä Floydin omille harteille. Olisi mielenkiintoista tietää miten kaikki olisi mennyt, jos Floyd olisi ollut valkoinen ja kyseinen poliisi musta.

  Somessa on viime viikolla otettu kantaa Helsingissä järjestettyyn mielenosoitukseen, ja siihen miksei suomalaisten maahanmuuttajien tekemiin raiskauksiin ole reagoitu samalla tavalla. Ei näitä tapauksia voi rinnastaa. Suomessa tapahtuneet raiskaukset ovat olleet yksittäisen sairaan ihmisen sairaita, ja täysin tuomittavia, tekoja. Georg Floydin tapauksessa on kyse julkisenvallan edustajan virkatehtävässään tekemästä tietoisesta virkavirheestä.

  Asiat eivät ole mustavalkoisia, eikä ole olemassa absoluuttista totuutta. Ei myöskään tässä asiassa. Ahvion blokissaan mainitsemat USA:n rikostilastot varmasti pitävät paikkansa, mutta yhtä lailla on perusteltua uskoa Hesarin julkaisemia tilastoja USA:n mustien kokemasta rasismista. Asioilla on ainakin kaksi puolta.

  Edelleenkään poliittisesti värittynyt uutisointi ei tee yhdestäkään mediasta Fake-mediaa. Ainoastaan jos voidaan todistaa jonkun median tietoisesti harjoittavan valehtelua, voidaan puhua Fake-mediasta. Muuten tämän FakeMedia -kirveen heittely ei ole enempää kuin tyhjänpäiväistä populistista mölinää.

  Georg Floydin yksittäisen tapauksen aiheuttama sekasorto ja koko tapauksen täydellinen rodullistaminen on todiste siitä ettei amerikkalainen yhteiskunta ole terve. Eikä sitä varmasti paranna sekoileva Trump.

 10. Rauno

  Mihin perustuu väite, ettei Floydin kuolinsyystä ei ole yhtenäistä käsitystä, kun siitä on julkaistu virallinen kuolinsyyntutkimus?
  Runsaasti on myös lainattu tunnetuja äärioikeiston äänitorvia.
  Surkuhupaisinta on kuitenkin väittää Suomen Uutisten kertovan todellisuudesta, vaikka tuo journalistin ohjeisiin sitoutumaton verkkojulkaisu on tuttu tarinoista, joille faktavahvistuksia ei löydy, vaan ne koetaan ”oikeiksi”.

 11. IlkkaT.O.

  Jostain kummallisesta syystä Juha Ahvion esiintuoman olennaisen lähdeaineiston totuudet ovat jääneet ”vastuullista journalismia” harjoittavilta – Suomenkin – medialta täysin huomiotta. ”Yksittäistapauksina”, kuten joitakin maahanmuutajien suomalaisiin tyttöihin kohdistuvia raiskauksia nimettiin, tämän saattaisi sanoa olevan huonoa journalismia. Mutta kun samat argumentit puuttuvat jatkuvasti em. median sisällöstä samaa aihetta käsitellessään – näin oleellisesti vääristäen totuuden valheeksi, voidaan aiheellisesti kysyä kenen asialla valtavirta-media on?
  On tullut vastaansanomattoman selvästi todistetuksi em. median Fake-uutisointi, poliittisia tarkoitusperiä varten. Tässä G. Floydin kuolemantapauksen – oliko lääkäri määrännyt hänelle fentanyyli- ja metamfetamiinilääkityksen jäänee salaisuudeksi – ”hyödyntämisessä” poliittisiin tarkoitusperiin Ahvion puolueeton lähdeaineisto osoittaa vasemmistoa tukevan suuren rahan yritysten ja säätiöiden kiistattoman tuen kaikelle yllytykselle alttiiden, maksetun vasemmisto- ja anarkistististen vasemmistolaisten, mustien ja myös islamilaisen uärjestöjen mielipuoliselle, väkivaltaiselle, yhteiskuntarauhaa järkyttävällä aktivistitoiminnalle. Mukana olivat poikkeuksetta seksuaalivähemmistöjärjestöt.
  Simpsonin esittämän BLM:n ”kattojärjestön” FRSO:n ja muiden vasemmistolaisten/vasemmistoanarkistien järjestöjen massiivinen rahoitus muistuttaa Suomen 1960- 70-lukujen NL:sta lähtöisin tullutta tukea taistolaisille. Muistan ihmettelyn aiheena silloin, kuinka näillä älymystön taide- ja tiedepiireissä riitti rahaa jatkuvaan ravintoloissa notkumiseen. Varmaankin esim. SKP:n silloinen jäsen prof. Martin Scheinin voisi valaista mielellään asiaa, olihan hän puolueen keskuskomitean jäsen.
  Vasemmistolaisen suuren rahan, mukana ”Soros Fund” myös, tendenssiä on syytä tarkastella ilman ”värivaloja”. Globalismi rakenteilla olevalle sosialistisen maailman järjestyksen perustalle on yhteneväinen UN2030-Agendan kanssa. Obama kättelemässä Fergusonin mielenosoitusten johtaja Rasheed Aldridgea, Hillary Clintonin eilinen (06.06.) vääräperustainen kritisointi Trumpia vastaan, ovat paljastavia esimerkkejä sosialistisen globalismin noususta – vastoin Jumalan säätämystä – kohti maailman ajamista lopulliseen tuhoon, Saatanan petoksesta.

  Suomi on ratkaisemassa osaltaan hyvn sekavissa poliittisissa tunnelmissa itsenäisen historiansa suurinta kysymystä lähteäkseen lopullisesti ”Eurostoliiton” utopiaan ja ikuiseen velkahelvettiin. Herra meitä armahtakoon. EU:n liittovaltiokehityksen taustalla häärii sama kalmanhajuinen persoona kuin nyt meneillään olevassa globaalissa BLM-mielenosoituksessa.
  Vasemmistolaisanarkistisen, väkivaltaisen Antifa-järjestön, jonka roolin Ahvio kirjoituksessaan nostaa, luulisi huolettavan suomalaisia enemmänkin, ainakin syytä olisi.