Patmos-blogi

Marttyyrien Ääni 50 vuotta

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Marttyyrien Ääni -järjestö on päässyt kunnioitettavaan 50 vuoden ikään. Aamuvieras -ohjelmassa vieraili Ilpo Jokimäki, Marttyyrien Ääni -lehden päätoimittaja.

Ohjelma alkoi koskettavasti – Katajainen Kansa -yhtyeen laululla Marttyyrit. Ilpo Jokimäki tuli Helsingin Haagaan Järvenpäästä. Ilpo on viettänyt lapsuuden ja nuoruuden Sipoossa. Silloin ei unelmoitu erityisestä elämänurasta. Päivittäinen elämä meni kaverien kanssa mopoillessa ja kalastaessa. Elämä oli varsin huoletonta.

Ilpo Jokimäki tuli 20-vuotiaana uskoon ja samaan aikaan hän sai voimakkaan kutsun olla mukana Jumalan valtakunnan työssä. Ilpo meni pian Raamattukouluun Keuruun Isoon Kirjaan ja samalla lähetystyökutsu alkoi aueta. Kutsuaan Ilpo ei ole katunut, vaikka elämä ei ehkä olekaan ollut sillä polulla kaikkein helpoin.

Hengellisen kutsumuksen polku jakautuu kolmeen vaiheeseen. Ensimmäiset vuodet Ilpo oli lähetystyössä. Sen jälkeen  hän työskenteli eri helluntaiseurakunnissa pastorina ja nyt siirtyi pioneerilähetystyön pariin Marttyyrien Äänen riveissä.

Marttyyrien Ääni on lähetysjärjestö, joka auttaa vainottuja kristittyjä elämään uskoaan todeksi ja viemään evankeliumia niille, jotka eivät ole sitä kuullut. Kyseessä on maailman vaarallisimmat alueet ja uskosta joutuu usein maksamaan kalliin hinnan. Etulinjan evankelistat ja heidän tukeminen ovat Marttyyrien Äänen toiminnassa tärkeällä sijalla. Jopa entisiä vainoajia on kääntynyt.

Toimittaja Toni Randén kysyi Onko suomalaisilla pikkuisen liiankin positiivinen kuva siitä, mitä on olla kristitty? Ilpo Jokimäki totesi, että Euroopassa on eletty monta vuosisataa poikkeustilaa, kun kristityt ovat saaneet olla varsin rauhassa. Tilanne on kuitenkin muuttunut. Olemme siirtymässä mielipidevainoilmastoon. Pitkään on ollut jo antikristillinen media, politiikka on myös muuttunut antikristillisempään suuntaan ja nyt on jo ensimmäisiä merkkejä siitä, että ollaan oikeudessa Jeesuksen nimen ja Raamatun sanoman tähden.

Jokimäen mukaan silti meille on lähestulkoon täysin vierasta, että jossain voi olla sellaisia olosuhteita, jossa ihmisiä sydämettömästi vihataan siksi, että he palvovat Herraa Jeesusta. Uskon vuoksi kuitenkin ihmisiä vainotaan. Tätä on vaikea suomalaisten ymmärtää ja hyväksyä. Esimerkiksi Nigeriassa tapettiin vainoissa yli 7.000 kristittyä viime vuonna.

Kuuntele Ilpo Jokimäen vierailu 15.11.2023 Aamuvieras-ohjelmassa
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *