Patmos-blogi

Operaatio Joulun Lapsi – kummit – Eve & Ossi

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Operaatio Joulun Lapsi on kansainvälinen, Samaritan’s Pursen (USA) johtama projekti, jonka virallinen edustaja Suomessa on Patmos Lähetyssäätiö. Projektin tarkoitus on tavoittaa vähävaraisten sekä sodista ja luonnonkatastrofeista kärsivien maiden lapset paikallisten seurakuntien kautta kenkälaatikkolahjoilla ja evankeliumilla Jeesuksesta Kristuksesta.

Operaatio Joulun Lapsen kummeina toimivat vuonna 2023 tunnetut muusikot Eve & Ossi. Elokuussa julkaistussa haastattelussa selvisi, että molemmille heille on tärkeätä evankeliumin eteenpäin meneminen ja se, että myös lapset saavat kuulla ilosanoman. Eve on koulutukseltaan erityisopettaja ja lapset ovat sitäkin kautta lähellä hänen sydäntään.

Ossi puolestaan totesi: Oli valtavan suuri ilo ja kunnia, että saimme kutsun tähän tehtävään. Operaatio Joulun Lapsi on meidän molempien mielestä valtavan hieno konsepti, mahtava väylä tehdä konkreettista hyvää ja sitä kautta viedä Jumalan suurta ilosanomaa.

Muusikkopariskunta lupautui myös Radio Patmoksen Aamuvieras-ohjelmaan toimittaja Toni Randénin haastateltavaksi puhelimen välityksellä. Eve kertoi olevansa kotoisin Soinista, Etelä-Pohjanmaalta ja muutti opiskelemaan Jyväskylään erityisopettajaksi. Opintojen jälkeen Eve muutti takaisin Soiniin, jossa toimii erityisopettajana. Musiikki on lapsesta asti ollut hänelle tärkeää. Eve aloitti viulunsoiton 6-vuotiaana, mutta laulu vei voiton.

Ossi on myös Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin, Peräseinäjoelta. Ossi päätyi lukion ja armeijan jälkeen Suomen Raamattuopiston musalinjalle Kauniaisiin. Musalinjan myötä bändihommat alkoivat kiinnostaa enemmän ja päätös lähteä päätoimisesti opiskelemaan musiikkia kypsyi. Kokkolan konservatorion ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkiopintojen jälkeen ura aukesi. Jyväskylässä Ossi myös tutustui Eveen, jonka jälkeen pariskunta päätyi Soiniin. Molemmat ovat pienestä lapsesta pitäen olleet uskon parissa.

Musiikillisiksi esikuvikseen Ossi mainitsee yhtyeet Terapia ja The Rain sekä Juha Tapion. Eve ei tietoisesti ole ajatellut, että joku olisi ollut hänelle musiikillisena esikuvana, mutta Exit -yhtye oli hänelle jo lapsena tosi kova juttu. Eve yhä edelleen arvostaa heitä todella paljon. Myös Ossi on Exitin musiikin ystävä.

Operaatio Joulun Lapsen avajaiskonsertti pidetään lauantaina 30.9. klo 18 Meilahden kirkossa, Pihlajatie 16. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuudessa esiintyy muusikkoduo Eve & Ossi ja siinä puhuvat myös Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen sekä Operaatio Joulun Lapsen Ukrainan koordinaattori Sergio Kachan.

Eve & Ossi konsertoivat Operaatio Joulun Lapsen merkeissä myös Seinäjoella ja Saarijärvellä:
La 21.10. klo 18, Seinäjoki, Helluntaiseurakunta
Su 22.10. klo 15 Saarijärvi, Saarijärvi-sali

Kuuntele lisää Even & Ossin kuulumisia Aamuvieras-ohjelmassa 27.9.2023
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *