Eveliina – yksi monista apua tarvitsevista Moldovan lapsista

Kaksivuotias Eveliina, jolla on diagnosoitu sekä tuberkuloosi että AIDS, saapui yhtenä päivänä Patmoksen kummityön piirissä olevaan tubisairaalaan äitinsä kanssa. Äiti kuitenkin karkasi sairaalasta saman tien ja jätti tyttärensä sinne yksin saamaan hoitoa.

Moldova Eveliina

Eveliinasta ja hänen neljästä sisaruksestaan on huolehtinut heidän eläkkeellä oleva isoäitinsä, joka käy säännöllisesti katsomassa Eveliinaa sairaalassa. Lasten äiti on narkomaani, eikä hän asu perheensä kanssa. Silloin tällöin hän kuitenkin käy kotonaan lähinnä varastaakseen jotakin, esimerkiksi äidiltään kanamunia, jotka hän sitten vaihtaa alkoholiin ja huumeisiin.

Yhdellä tällaisella käynnillään äiti oli ottanut vakavasti sairaan Eveliinan mukaansa ja toimittanut hänet sairaalaan. Lasten isä elää anoppinsa ja lastensa kanssa, mutta hän on loukannut tapaturmaisesti selkänsä, eikä kykene työhön. Hän joutui selkäleikkaukseen, jonka lasten isoäiti rahoitti ottamalla mittavan lainan.

Isoäiti oli saanut eräällä sairaalakäynnillään Raamatun. Hän ja lasten isä olivat alkaneet lukea sitä. Molemmat tulivat uskoon Jeesukseen. Isoäiti on alkanut käydä paikallisessa seurakunnassa ja rukoilee ahkerasti tyttärensä ja lastenlastensa puolesta. Isäkin on toiveikas, että hän parantuu ja pystyy taas kävelemään.

Perhe elää edelleen huutavassa puutteessa. Ihan kaikesta on pulaa. Isoäiti kerää roskiksista pahvia ja puuta, jotta pystyisi jotenkin lämmittämään kotiaan. Rahaa ei ole. Lasten onneksi päiväkodissa ja koulussa tarjotaan edes yksi lämmin ateria.

Tässä on esimerkki perheistä, joita Patmoksen kummityön kautta autamme. Autettavien perheiden määrä Moldovassa on kuitenkin koko ajan kasvussa, joten uusia kummeja tarvitaan kipeästi!

Moldovan lasten kummina olet mukana vastaamassa tähän huutavaan pulaan, jota Moldovan perheissä koetaan! Tukesi ja esirukouksesi ovat tarpeellisempia kuin saatat ymmärtääkään.

Ilmoittaudu Moldovan lasten kummiksi ja auta Eveliinan kaltaisia lapsia ja heidän perheitään.

ANDRES KOSKELAINEN
Patmoksen Idäntyön koordinaattori

Tule kummiksi