Noor – Saudi-Arabian Mekasta kasteelle

Noor (nimi muutettu) on syntynyt hartaaseen muslimiperheeseen. Hän on harjoittanut kaikkia muslimiperinteitä perheensä pakottamana eikä hän voi kieltäytyä siitä naisena. Hän vieraili Mekassa ja opiskeli Koraania perheensä mieliksi. Hän meni naimisiin perheensä pakottamana 15-vuotiaana serkkunsa kanssa.

Mohamad siunaus

Myöhemmin hän avioitui uudelleen toisen miehen kanssa. Jossakin vaiheessa hänen miehensä alkoi mielenkiinnosta seurata YouTube-videoita, joissa keskusteltiin islamista ja Jeesuksesta. Myöhemmin Noorin mies tapasi erään työtovereistani ja he keskustelivat Jeesuksesta. Mies tuli uskoon ja kertoi Jeesuksesta myös vaimolleen Noorille. Sen jälkeen he tutkivat ja etsivät Jeesusta yhdessä. Näin Noor rakastui Jumalaan, joka rakastaa häntä.

Erään kerran Noorin mies lainasi autoaan veljelleen, ja veli löysi autosta Raamatun. Jos konservatiivisessa muslimivaltiossa löytää Raamatun, merkitsee se yleensä kuolemaa. Veli kertoi tästä löydöstään koko perheelle ja perhe päätti polttaa Noorin perheen liikkeen ja kodin.

Noor ja hänen perheensä (mies ja 3-vuotias lapsi) pakenivat vain passit mukanaan toiseen kaupunkiin suuren pelon vallassa. He viettivät monta unetonta yötä ja heille lähetettiin monia uhkauksia. Noor otti yhteyttä maanalaiseen kirkkoon naapurimaassa ja pyysi sieltä apua. Heidän tilanteensa oli kauhistuttava, ainoa vaihtoehto oli paeta maasta kiireesti. Seurakunta alkoi rukoilla ja etsiä heille apua.

Noorin kaste yöaikaan pienessä uima-altaassa. Kuvassa vasemmalla Patmos-lähetti Mohamad Sharieh ja keskellä kastettavana Noor.

Kotiseurakuntalaisemme löysivät ratkaisun, ja Noor perheineen pääsi pakenemaan maastaan. Ystävämme ottivat heidät vastaan ja majoittivat heidät. Välittömästi he tulivat mukaan kokouksiimme ja muihin seurakunnan toimintoihin. Kun itse vierailin heidän luonaan, kastoin heidät yöllä.

Noor ja hänen miehensä ovat vain yksi esimerkki ihmisistä, jotka joutuvat maksamaan suurta hintaa uskostaan Jeesukseen. Kiitos, jos muistatte tätä ihanaa perhettä rukouksissanne, ja erityisesti, että he löytäisivät työtä ja voisivat vuokrata asunnon ja elää vapaina.

MOHAMAD SHARIEH
Patmos-lähetti

Tukemalla Mohamadin tekemää työtä viet evankeliumia arabimuslimeille Ateenassa.

Tule lähettäjäksi