Terveiset kansainvälisestä Operaatio Joulun Lapsen (OCC) konferenssista Orlandosta Yhdysvalloista

Lähdin matkaan vastavalittuna Operaatio Joulun Lapsen koordinaattorina vain muutaman viikon tehtävässä toimimisen jälkeen. Koen, että ajoitus oli täydellinen, sillä matka oli kaikin tavoin hieno ja rohkaiseva.

Nina-matka-ylakuva

Lähtöpäivän aamuna oli kunnon lumimyräkkä, ja silloin ajattelin, että onneksi kohta pääsen lämpimään. Jo Helsinki-Vantaan lentokentällä tuntui melko erityiseltä lähteä edustamaan Suomen Operaatio Joulun Lasta OCC-konferenssiin. Tiesin, että Jeesus on mukana matkalla, missä ikinä liikunkin; yksin en liiku missään. Uskossa on monta turvatekijää, ja tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista: tieto Jumalan läsnäolosta ja huolenpidosta jokaisessa hetkessä. Luottamus siihen, että Jumala kuulee rukoukset ja rohkaisee. Tiedän, että tämäkin matka on esirukouksin valmisteltu.

Lentoni Helsingistä Floridaan Orlandoon oli aamulento, ja vaihto tapahtui Englannissa. Kaikki meni suunnitelmien mukaan ja pääsin pienten säätöjen jälkeen jatkolennolle Orlandoon. Lennolla oli aikaa rukoilla ja hengessä valmistautua tulevaan viikkoon.

Lämmintä niin ulkona kuin sydämissä

Orlandossa perillä oli lämmintä ja ihmiset ystävällisiä. Minua aina puhuttelee USA:ssa ihmisten avoimuus. Koen, että ilmapiiri siellä oli kevyt ja vastaanottava. Rekisteröitymisen yhteydessä saimme ohjeet, missä meidän tulisi palvella, sillä kaikkien kansainvälistenkin työntekijöiden odotettiin palvelevan konferenssin käytännön järjestelyissä. Itse pääsin skannaamaan ruokailijoiden konferenssipasseja. Tapahtuma oli organisoitu huolella, ja esivalmistelut oli aloitettu jo vuosi etukäteen. Saavuin perille myöhään maanantai-iltana, varsinainen tapahtuma alkoi torstaina.

Esimakua taivaasta

Jo ensimmäisenä päivänä sain huomata, miten ihanaa on kokoontua yhteen, kun tapahtuman puolesta on rukoiltu. Ilmassa oli selkeästi jännitystä ja odotusta. Odotusta siitä, mitä hyvää Jumalalla on varattuna. Sain etuoikeuden olla mukana Suomen edustajana lipunkatajana, kun 120 maan liput olivat edustettuna National Parade -tapahtumassa. Jokaisen maan edustaja oli pukeutunut maansa kansallisasuun, minäkin olin kansallispuvussa, ja tunnelma oli katossa. Edustettuina olivat sekä lähettäjämaat että vastaanottajamaat, kaikki OCC-työssä mukana olevat. Tämä oli kuin esimakua taivaasta, jossa kaikki olemme yhtä perhettä, Jumalan valittuja.

Konferenssipäivän aamut alkoivat yhteisellä ylistyksellä ja opetuksella. Nämä yhteiset ylistyshetket olivat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä. Pastori Don Wilton oli opettamassa näissä tilaisuuksissa. Eräänä aamuna Jumala selkeästi vahvisti minulle paikkani ja syyn, miksi Hän on asettanut minut juuri nyt tähän tehtävään Operaatio Joulun Lapsessa.

Työ kantaa hedelmää

Jokainen päivä sisälsi monta opetustukiota, joihin oli mahdollisuus osallistua. Jako oli tehty kansainvälisiin opetustilaisuuksiin ja USA:n sisäisiin tilaisuuksiin. Valitsin Suomen työtä parhaiten palvelevat sessiot. Opettamassa oli OCC:n omia paikallisia aluejohtajia, hengellisiä työntekijöitä, pastoreita, ja myös vapaaehtoisia kertomassa omasta työstään. Väliaikana oli mahdollisuus tutustua eri maiden työntekijöihin. Oli arvokasta kuulla, miten vastaanottajamaissa meidän vaivannäkömme ja työmme on tuottanut hedelmää.

Myös Euroopan kollegoita oli mukava tavata ja vaihtaa ajatuksia strategiasta ja visiosta. Eri maissa työ on hieman eri näköistä, vaikka kaikki teemmekin samaa työtä. Tässä näkee sen, miten Jumala toimii ja ottaa huomioon kaikki yksityiskohdatkin. Paljon jaettiin lukuja ja strategiaa, sekä kiiteltiin vapaaehtoistyötä, joka on kaiken toiminnan lähtökohtana. Päällimmäisenä työkaluna nostettiin esille rukous, kaikki lähtee rukouksesta, sillä työ on Jumalan. Me saamme olla Hänen työtovereinaan jakamassa kenkälaatikkolahjoja ja viemässä evankeliumia.

Me saamme voiman

OCC:n toiminnanjohtaja Franklin Graham painotti operaation ajankohtaisuutta ja muistutti siitä, kuinka arvokasta aika yleensäkin on. Muutaman vuoden päästä maailmapoliittinen tilanne saattaa olla muuttunut. Hän innosti toimimaan nyt, kun vielä saamme olla vapaasti kristittyjä ja viedä evankeliumia syrjäisille tai kriisiytyneille alueille, joissa ei ole vielä kuultu sanomaa Jeesuksesta. Konferenssin teemana olikin ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajiani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” (Apt. 1:8)

Tämän jakeen Jeesus jätti meille lupaukseksi, ja tämä voima meissä vaikuttaa tänä päivänä. Pyhä Henki vaikuttaa voimallaan meissä, jotta me voimme hoitaa meille uskotun tehtävän ja tuottaa sitä hedelmää, jonka puolesta Kristus kuoli. Operaatio Joulun Lapsi on täynnä käytännön tehtäviä, mutta kun fokus pysyy Kristuksessa, voimme luottaa siihen, että työllämme on tarkoitus ja voimme kulkea edellä valmistetulla tiellä.