Ukrainan juutalaisia saatu turvaan Patmoksen tukemassa operaatiossa

Näin lahjasi auttaa: Jerusalemista saamamme video kertoo kiitoksin vaikeasta, mutta onnellisesti päättyneestä pelastusoperaatiosta, jonka juutalaistoimisto toteutti Ukrainassa kumppaniensa avulla. Myös Sinä olit osa tätä pelastusoperaatiota lahjallasi Patmoksen kautta. Ota kiitos vastaan. Apuasi tarvitaan edelleen.

Patmos Lähetyssäätiö on Ukrainan sodan alusta lähtien suomalaiskumppanina tukenut Israelin Jewish Agencyn / Keren Hayesodin hätäapuoperaatiota Israeliin muuttavien Ukrainan juutalaisten pelastamiseksi nopeasti sodan jaloista.

Useampi bussillinen juutalaispakolaisia saapui Romanian vastaisen rajan ylitse. Myös suuri joukko orpolapsia Odessasta saakka.

Suurin yksittäinen operaatio tapahtui pian sodan alettua, kun yli 1000 juutalaista kuljetettiin tarkoitusta varten vuokratulla junalla Ukrainan keskiosista Moldovan rajan yli, josta juutalaisten matka jatkuu kohti Israelia.

Turvallisen maastapääsyn jälkeenkin he tarvitsevat tukea alijan eri vaiheissa.

Yli 1000 Ukrainan juutalaisen evakuointi sota-alueelta turvaan toteutettiin mittavana junaoperaationa juutalaistoimiston toimesta. Kuvassa evakuoitavat odottelevat saapuvaa junaa.

Hätänumero auttaa juutalaisia kaikkialla Ukrainassa

Patmos auttoi merkittävällä tavalla heti sodan puhjettua koko Ukrainan kattavan hätäapupuhelinlinjan (Hot-line) perustamisessa. Sen kautta  juutalaiset saavat hädässä yhteyden juutalaistoimiston edustajiin ympäri vuorokauden kaikkialta Ukrainassa mikä hetki tahansa löytäen itselleen apua.

Saatuaan suoraan Jerusalemista pyynnön osallistua hätälinjan perustemiseen Patmos Lähetyssäätiö maksoi empimättä puolet koko hätälinjan perustamiskustannuksista toisen kansainvälisen kumppanin maksaessa toisen puolen.

Hätälinjan perustaminen on ollut ja yhä on keskeisessä roolissa juutalaistoimiston koko Ukrainan kattavan avun kanavoimisessa ja organisoimisessa. Siten Patmosystävien apu on ollut tärkeässä roolissa sodan jaloista pakenevien juutalaisten auttamisessa.

Sodan jatkuessa avun tarve on edelleen suuri ja akuutti. Jatkamme yhteistyötä. Seisomme Israelin ja juutalaisen kansan rinnalla jatkossakin.

Jumalan Exodus-ihme jatkuu – sinun avullasi!

”Tähän mennessä 4000 juutalaispakolaista on saapunut Israeliin sodan alun jälkeen, ja viikon loppuun mennessä odotetaan saapuvan vielä 3000 pakolaista,” meille kerrotaan.

Lehtitietojen mukaan Israelissa varaudutaan jopa 50 000 juutalaispakolaisen vastaanottamiseen.

Apua Ukrainan juutalaisten evakuoimiseen ja auttamiseen sodan jaloista on suomalaislahjoittajien nopean reagoimisen ansiosta kyettiin lähettämään pikaisesti lähes 80 000 euroa. Patmos on valmiina auttamaan enemmänkin lähiviikkoina ja kuukausina.

Lisäksi Israel on tähän mennessä myös ottanut vastaan noin 4000 muuta ukrainalaispakolaista humanitaarisena apuna. Israelin hallitus teki päätöksen, että jokainen pakolainen, jolla on perhe Israelissa, on tervetullut. Maahan odotetaan lisää ukrainalaispakolaisia humanitaarisen avun perusteella.

Kaikesta huolimatta Jumala hallitsee ja hänen profeetallisissa kirjoituksissa ennakoimansa juutalaisten paluu omaan maahansa toteutuu näissäkin vaiheissa niin kuin on kirjoitettu: ”Kansat ottavat heidät ja tuovat heidät heidän kotiinsa…”  (Jes. 14:2)

Tee hyvää, pelasta elämää osallistumalla lahjallasi Patmoksen nettisivulla.

Tule mukaan Israelin elämäksi! kirkkojuhlaan 27.3.2022 Meilahden kirkossa (Helsinki), jossa kannamme ja annamme erityislahjan Israelin elämäksi.

Oheinen Keren Hayesodin video tilanteesta Puolan rajalla kertoo jatkuvasta avuntarpeesta.